Google transplate på wordpress

År 2017 var det uppskattat 3,7 miljarder Internet-användare. Det är en hel del och alla talar inte samma modersmålen som på du skriver på din blogg. Så om du vill göra din WordPress-webbplats mer tillgänglig för de miljarderna människor så är ett av de enklaste sätten du kan göra med en Google Translate-knapp.

Google Translate är ett av de snabbaste och enklaste sätten att göra din webbplats tillgänglig för personer som talar olika språk.

När är det en bra idé att använda Google Translate för WordPress-webbplatser?

 

Google Translate översätter din text dynamiskt någon sida på din webbplats till något språk som stöds av Google Translate.

Fördelarna med detta tillvägagångssätt är:

  • Du behöver inte hantera översättningar själv.
    Användare kan välja från mer än 90 språk, vilket skulle vara omöjligt att erbjuda med något manuellt som WPML.
  • Du behöver inte lagra översatta versioner av din webbplats.

Hur man lägger till Google Översätt till din WordPress-webbplats

Vi använder oss av ett plugin med namnet Google Language Translator.

  1. När du har aktiverat det kan du konfigurera pluginet genom att gå till Inställningar → Google Language Translator.
  2. Inställningarna är väl dokumenterade, så jag tror inte att du behöver för mycket hjälp för att få saker att ställa upp. Men här är några av höjdpunkterna i vad du definitivt behöver välja.
  3. Först och främst, under Huvudinställningar, se till att du väljer originalspråket på din webbplats i rullgardinsmenyn Välj originalspråk på din webbplats. Om du till exempel skriver ditt innehåll på svenska … ska du välja svenska. Inte för komplicerat!

I Layoutinställningar kan du välja om flaggbilder ska visas eller inte, om de är aktiverade, vilka specifika flaggbilder som ska visas. Obs! Användarna kan fortfarande välja vilket språk som helst från rullgardinsmenyn. Den här inställningen påverkar bara de snabblänkflaggor som visas ovanför språket.

Till exempel har jag valt flaggor för:

engelska
spanska
svenska

Och du kan se hur det ser ut i liveförhandsvisningen:

Om du fortsätter ned inställningssidan kan du konfigurera några ytterligare layoutinställningar, texten på den alternativa flytande widgeten, såväl som om du vill aktivera Google Analytics-spårning eller ej:

Sedan längst ner ser du en användningsavdelning som ger dig en kortkod och PHP-funktion för att visa ditt Google Translate-verktyg. Utöver dessa alternativ ger plugin dig också en dedikerad widget som du kan använda i alla widgetiserade områden på din webbplats.

Se till att du klickar på Spara ändringar och sedan är du redo att gå vidare för att visa Google Translate-verktyget.

Så här visar du Google Translate Tool Site-Wide med en widget
Om du vill göra Google Translate-verktyget tillgängligt på alla sidor på din webbplats är det enklaste sättet att göra det med att använda den inbyggda widgeten. Naturligtvis kan du också använda den medföljande PHP-funktionen om du känner dig bekväm att gräva i någon kod.

För att använda widgeten, gå bara till Utseende → Widgets och dra över den nya widgeten Google Language Translator. Utöver att ge den en titel, finns det inget annat du behöver konfigurera:

När du går blogg till din front-end-webbplats (din blogg sida och kikar på kollumen), bör du se översättningsalternativet i sidofältet:

Då var det klart 🙂