• Kategorier
  • The Latest Style
  • Arkiv

Senaste inläggen

Trevligt event igår med

hej igår vad det event för Smarting och Delacay var där och med bloggportalen och goodiebags. Jag hjälpte till och packade alla dom 100 stycken och styrt ihop lite sponsorer. Jag har blivit en minglare och eventfixare haha. Det var riktigt trevligt event och träffade många drivna kvinnor och det kommer bli spännande samarbeten framöver med dom. Det var en hel del jag kände så jag även fått äran att bjuda in lite bransch kollegor. Det är med marknadsföring och bloggande för verkligen människor samman. Stort tack till Maria Forsén som är grundaren bakom Smarting och Stockholm beautyweek!  

På väg mot skönhetssalon

Det blev sent i går kväll på eventet bilder kommer strax. Nu är jag på väg till skönhetssalong för att på kvällen träffa en mycket stor andlig kvinna för intervju. Nedan bild från eventet fler bilder kommer inom kort. Massa av kända personer var inbjudna av mig.

Filmen: Fifty Shades of

Film snack! Här om dagen såg jag filmen Fifty Shades of Grey. En väldigt udda men intressant film. Väldigt mycket sex och BDSM. Vilket är uppdygt på en man (Christian) som är dominant och han hittar en tjej (Annastasia) som han blir väldigt fästa vid. Han ber henne att bli hans. Dom träffas då Anna går på sin kompis intervjuv med Mr Grey. En Bra Film Om man vill få tips och idéer för olika sexuella saker så är filmen helt en bra film. Denna filmen är inte för ungdommar. Då filmen kan tolkas mer som en makt handling än som en tvåsidig njutning som sex sak vara. Filmen är bra! Filmen är verkligen en av dom bästa som jag har sett. En väldigt tydlig film hur sex kan upplevas. Bra förklarat att om förhållandet inte är omsesidigt så ska man lämna de. Vilket Anna gör vid ett tillfälle. Filmen visar oxå att man kan lyckas i livet oavsett hur grunden har varit. Jag Rekommenderar! Verkligen denna filmen. De är sjukt bra. De är serie filmer. Alltså de är 3 filmer än så länge. Denna filmen är den första! Denna filmen får 10/10 av mig!

Det känns konstigt

Vilket underbart väder vi har haft den här veckan med en massa sol och vårkänslor som ger extra energi. Men det är synd att det ska vara mulet hela helgen som jag fick veta av väderprognosen. Så himla typiskt för jag tycker att bilderna blir mycket finare när solen skiner. Hade också mer än gärna tagit en kaffe i solen för det hade verkligen varit underbart.     På söndag ska vi ställa fram klockan till sommartider och det känns lite konstigt eftersom snön ligger kvar. Känns också konstigt att det är påsk redan nästa helg för i år blev det lite tidigare än vad det brukar vara annars.     Men en sak som inte känns konstigt och det är att det äntligen är fredag idag! Det ska bli så himla skönt med helg för jag är sjukt trött. Hade möjligheten funnits så hade jag sovit bort hela helgen men jag vill ju inte missa någonting. Idag efter jobbet åker jag direkt till en vän och sover kvar där inatt. Imorgon ska jag åka hem till kaninerna och ska även försöka att hinna fotografera inför samarbeten. Men innan dess ska jag se till att min arbetsdag tar slut för nu vill jag ta helg.    Ni får ha en härlig fredag och vi ses lite senare mina finaste!   //PUSS ♥

Så besvikna på tui och d

Marknadsföringslagen är ganska tydlig, Marknadsföringen är otillåten om den är vilseledande, aggressiv, inte följer god marknadsföringssed och om den dessutom bedöms ha en negativ påverkan på din förmåga att fatta ett välgrundat köpbeslut.Hej från semestern! Här har vi det bra! Tyvärr inte så bra som vi hade hoppats och sett fram mot, betalat för... När vi väljer hotell är det absolut första vi tittar efter närheten till strand. Med Ava som inte är så pigg på att gå långa sträckor vill vi ha nära till stranden så att vi snabbt kommer upp till rummet och tillbaka. Detta va vad vi köpte. Dessutom lade vi till extra för ett större rum med högre standard. Jag tror vi betalade lite mer än 6000kr extra för detta rum. Denna info va det som vi utgick ifrån när vi bokade. Där står det tydligt. MAX 200 meter till stranden. Men i själva verket när vi kom hit så har vi i våran takt mer än 10 minuter att gå till stranden. 550 meter, FÅGELVÄGEN... drygt 700 meter om man går....Vi har sagt till otaliga gånger, och nu kommer vi få byta rum. Men med detta byte vill de nedgradera oss, vi kommer få ett mindre rum som dessutom har sämre standard. Vi har redan mögel på hela rummet så jag vet inte hur den standarden kommer vara... Och på detta så har personalen här på hotellet varnat oss för att vi kommer bli störda av nattklubben som hålls på stranden. Det känns ju sådär måste jag säga. Så en varning till er som tänkt boka angsana Laguna Phuket. Tui's marknadsföring är totalfel. Vill ni ha ett strandhotell. Boka inte detta! Nu vill jag bara börja njuta av denna semester!!!!

Nu ska vi prata SEX!

Detta HETA ämne, sex och alla dessa leksaker! Det finns ett oändligt hav med sexleksaker, kläder och accessoarer för alla åldrar och preferenser, jag personligen har inga som helst problem med att gå in i dom flesta sexbutikerna som finns i Stockholm varken själv eller med min partner. Men jag har förstått när jag pratat med vänner och bekanta att inte alla är lika bekväma, sen får man inte glömma att det finns så klart olika "trevliga" butiker inne i stan också. Därför tycker jag det är helt underbart att man kan köpa verkligen allt på nätet! Och när det kommer just till sexleksaker och kläder så är nätet tusen gånger bättre än alla butikerna i stan sammanlagt. Varesig man är i ett förhållande eller singel så tycker jag att både leksaker, kläder och allt annat vuxit enormt och folk är omättliga! I alla tjejgrupper på Facebook pratas det alltid högt och öppet om sex, tjejerna stöttar, hjälper och tipsar varandra. Det är helt underbart att se alla dessa unga tjejer ta kontrollen över sin sexualliter och sin njutning! Jag önskar att allt sånt här fanns när jag var i tonåren, istället satt man och gömde sig med sina tjejkompisar och nån porrtidning dom snott från nån äldre brorsa eller föräldrar. Jag minns vår sexualundervisning i skolan, den var katastrof. Den bestod av en lektion på ca 45 min där våran lärare först satte ihop två träbitar, en med en pinne och en med ett hål som bildade ett hjärta och sen enbart pratade om att man bara skulle ha sex med någon man älskade.. Inte ett ord om olika sexualiteter, sjukdomar, leksaker eller njutning! Idag hoppas jag att det är annorlunda, om inte annat så finns nätet! Det finns massor med bloggar om ämnet, typ den >här< och annars är som sagt tjejgrupperna på Facebook en guldgruva när det kommer till tips och funderingar. Jag tror att det är tackvare dom grupperna som 50% av mina närmsta vänner nu äger en liten pryl som kallas Womanizer, som stimulerar klitoris med luft och vakuum, rekommenderas starkt måste jag säga! ;) Hos Sexleksaker outlet har dom en liknande som jag hört lika gott om, den heter SatisfyerPro2 och ni hittar den >här< den är vattentät och just nu såg jag också att det var över halva priset och jämför man med vad den "riktiga" Womanizern kostar så är det sjukt billigt! Nu är det ju inte bara leksaker som man kan använda för att höja sin egna, eller någon annans njutning, det finns ett hav med kläder, filmer och tillbehör för att mätta alla möjliga behov varesig man är singel, par, poly, eremit eller vad man nu vill vara. Och bara fantasin sätter gränserna. :)

Begränsa vad Facebook (o

Om du inte bor under en sten så har du säkert hört talas om Cambridge Analytica, som nyligen blev bannade från Facebook efter avslöjandet att de samlade in data om cirka 50 miljoner Facebook-användare via en app som laddades hem av omkring 270,000 personer i utbyte mot $1-2 var. Här är en lista (från F-Secure) på allt som Facebook vet om dig: Att detta är möjligt borde inte vara förvånande – det är Facebooks företagsmodell att kunna erbjuda väldigt specifik information till marknadsförare. När en tjänst är gratis finns det alltid en chans att det är du som är produkten. Det enda sättet att stoppa Facebooks snokande i ditt liv helt och hållet är att stänga sitt konto, men då blir man ju av med alla sina kontakter också. Om du vill behålla ditt konto så finns det vissa enkla steg som du kan ta för att drastiskt minska informationen som sprids. Först och främst bör du redan ha ställt in Facebook så att endast vänner ser dina inlägg. Appar Kontrollera vilka applikationer du har kopplat till Facebook och vice versa. Det gör du här: https://www.facebook.com/settings?tab=applications Finns det appar där du inte använder längre, eller aldrig har använt? Finns det appar du inte vill ge åtkomst till? Ta bort dem nu! Allt du inte aktivt använder i anslutning till ditt Facebook-konto ska bort. Annonsinställningar Lyckligtvis har Facebook sammanställt alla annonsinställningar, inklusive vad som influerar vilka annonser du ser, på en enda sida här: https://www.facebook.com/ads/preferences/ Där kan du välja om de olika (mer eller mindre skrämmande) informationskällorna får användas för att ge dig anpassade annonser. Det innefattar bland annat dina intressen, din relationsstatus, ditt jobb och din utbildning. Om du klickar på krysset på ett visst intresse så får du färre annonser av den typen. Du kan helt stänga av annonser baserade på din användning av webbplatser och appar, annonser på appar och webbplatser utanför Facebook-företagen, samt annonser baserade på specifik information om dig. Så tar du bort ditt Facebook-konto Det finns en dedikerad sida för att ta bort sitt Facebook-konto, men det kan ta upp till 90 dagar för all information att försvinna från Facebooks servrar. Sidan hittar du här: https://www.facebook.com/help/delete_account Innan dess kanske du vill ladda hem alla dina bilder och annat som du har lagt upp på Facebook? Det kan du göra längst ner på den vanliga kontohanteringssidan: https://www.facebook.com/settings?tab=account&section=account_management&view Där kan du även deaktivera kontot om du inte vill ta bort det permanent. Klicka på redigera bredvid Hantera konto, så kommer du till deaktiveringen.

En kväll hos till läkare

Vilken otur jag haft idag. I morse var jag helt sänkt och fick lägga mig efter jag lämnat sonen på dagis. Jag klarade inte av att hålla mig vaken, tror jag somnade innan jag ens han lägga huvudet på kudden. Sov i närmare 3,5 timmar och vaknade upp lika utslagen och trött. Jag hoppade in i en dusch ihop om att pigga på mig och orka mig iväg till Smartings lanserings event på Hotel kung Carl i Stockholm som jag berätta om för någon dag sedan. Men insåg när jag stod där i spegeln och sminkade mig och valde kläder att jag helt enkelt mådde för dåligt för att orka med en kväll ute i minglet. Istället har jag bokat en jourtid hos läkaren nu 18.30 ikväll. Jag tror infektionen är tillbaka. Är det inte typiskt? Jag var till läkaren för några veckor sedan då jag var så dålig och fick vätskade sår i näsan som bara blev värre och värre och orsakade yrsel och feber. Nu har jag samma sak igen. Så antibiotika kuren jag åt har antagligen inte läkt ut hela infektionen. Men samtidigt så förstår jag nu varför jag mått som jag gjort under en sån lång tid. Antagligen har infektionen i kroppen sugit åt sig all energi och lämnar mig med noll ork och massa trötthet "utmattad". Så den här kvällen blir inte sådär glammig som jag hade hoppats på. Har tagit av mig fest outfiten och hoppat i adidas leggingsen och myströjan. Det blir helt enkelt en promenad ner till sjukhuset om en stund. Hoppas att jag kan få ordentlig hjälp (antagligen en till antibiotika kur) som läker ut den här gången. Wish me good luck

Rosa inredning

  This post contains adlinks from Adviral     1. HÄR / 2. HÄR / 3. HÄR / 4. HÄR / 5. HÄR / 6. HÄR / 7. HÄR / 8. HÄR / 9. HÄR / 10. HÄR / 11. HÄR   Det finns en person i denna värld som är väldigt glad över att färgen rosa är hetare än någonsin när det gäller inredning. Då pratar vi såklart om mig! Om jag hade vunnit på lotto så skulle jag mer än gärna vilja kasta ut mina möbler i vardagsrummet för att istället byta ut till dom rosa som ni ser i kollaget ovanför. Har en ljusgrå divansoffa som då skulle ersättas med en soffa, en fotölj och en sittpuff i rosa färger. Kudden nummer 10 i kollaget är en av nyheterna inför våren som är så himla fin. Den är en storfavorit och får mer än gärna ligga i min soffa. Såg att kudden även finns i andra färger ifall ni undra? Nä nu får jag sluta drömma för det här kommer ändå inte att hända på riktigt. Nu är det dags att vakna för att komma tillbaka till verkligheten men det är ändå härligt med att drömma bort sig för stunden.   //PUSS ♥

ALLA ÄR VÄLKOMNA!

Nu är det Midd-Dax igen Midd-dax är ett middagshäng där ALLA är välkomna. Du kan komma själv, med din partner eller med kompisgänget. Klockan 18 fredagen den 6 april startar det med en AW där det ingår en dryck efter det är det AW priser i baren 49 kr för ett glas vin och 45 för en öl. Klockan 19 är det dags för middag. Just denna gång bjuds det på 6 olika rätter med smaker för alla. Det lyxiga är att om du ex är vegetarian så kan du få flera av rätterna vegetariska och inte bara en rätt som det kanske brukar vara. Till maten serveras det även ett glas vin eller öl och vill man ha mer att dricka så har Bangkok Bistro som vi ska hålla till på varit snälla och givit oss samma fina AW priser. Alla umgås, lär känna nya människor och har en allmänt trevlig kväll Hoppas du kan komma också. Vill du veta mer så finns det information på deras Facebooksida: www.facebook.com/Midddax/ KOM OCH HA SKOJ MED OSS!

SM i Pole Dance

I förra veckan var det Svenska Mästerskapen i Pole Dance Jag var inte med och tävlade..... det känns som att det är sååååååå långt borta även om jag älskar att dansa pole. Det är oerhört svårt och det krävs både styrka, smidighet, rörlighet, kondition, koordination, balans och uthållighet. Jag var där och jobbade. Min dag startade 6.30 hemma för att sen vara på på plats på Fryshuset kl 8 där tävlingarna skulle äga rum. Jag var stage manager och hade hand om att allt flöt på som det skulle med alla atleter och funktionärer. Rätt atlet ska vara på scenen vid rätt tillfälle, att stolpstädarna var på och redo efter varje framträdande, svarade på frågor om allt mellan himmel och jord. Plåstrade om, tröstade och peppade dom tävlande blev också en av mina uppgifter. Jag var hemma strax innan tolvslaget på natten, vilket innebar en arbetsdag på 15,5 timma. Men det var värt var enda timma. Det var en kul dag som inspirerande mig till att kämpa ännu hårdare på träningarna i framtiden På bilderna ser du min vän Maria som var med och tävlade Foto: @photobybf

Här ser ni hela härliga

Nedan ser ni mig och övriga från bibelskolan för svenska kyrkan. Samt även ärkebiskopen Anjte Jackelen. Nu ska jag i väg till Stockholm för ett mycket stort event gällande vår bloggportal Delacay.com och Smarting.nu (Maria Forssén från Stockholm beauty week) Har så mycket att berätta återkommer i kväll. Nedan försöker alla se riktigt snälla och trevliga ut eftersom ärkebiskopen är med. Vem tycker ni ser snällast ut? Jag har nästan på mig en prästkrage för att passa in ordentligt. Kan konsten att passa in liksom sådan är jag.  

Nu är vi framme i Thaila

Gud så bra vi kommer ha det! Flygresan gick så bra. Som vanligt är Ava en dröm att resa med! Det har ju blivit endes flygningar genom åren. Dock va det nytt att hon inte fick sova på golvet, vilket annars är väldigt smidigt. Jag hade en lite mindre bekväm resa med henne i knät under större delen av flighten Men nu är vi framme! Igår va en bonusdag men vi bekantade oss med området och stranden. Det här är verkligen inte som vi är vana vid Thailand. Om det är gott eller ont kan jag inte bestämma än. Det är lyx. Over the top lyx Vi bor i laggunaområdet som är som ett gated community med bara lyx. Det är kanske 20 hotell som hör till detta. Båtar går mellan dessa och dess egna lilla by. Inte så mycket det "riktiga" Thailand Men lyx av hög klass Tyvärr är vi så otroligt missnöjda med rummet, men vi får förhoppningsvis ett nytt idag.

Ha ha, alla i min omgivn

Allt ska fotas Såg den här för ett tag sen men tycker att den är så klockren så det tåls att uppmärksammas igen. Tror att alla i min omgivning fattar. Mina nära som inte är aktiva på sociala medier får snällt fota eller vänta med att äta eller göra saker till allt är fotograferat. Sen har jag resten av alla människor i min närhet som också är aktiva på blogg och Instagram dom är av samma skrot och korn som mig, allt ska dokumenteras. [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=fFzKi-o4rHw[/embedyt]  

Tröttaste morgonen på lä

Jag hade inte alls lust att kliva upp vid 05.30 i morse när jag vaknade av att Luan hade krupit ner och lagt sig bredvid Ledri. I ca 1 vecka nu har jag varit helt slut på energi, den räcker verkligen inte till något. Ändå tvingar jag mig själv att kliva upp varje morgon, ta hand om barnen, städa och under eftermiddagarna går vi ut med barnen jag och pappa och underhåller dom. Idag har jag ett lanserings event inne i Stockholm att gå på, men just nu känner jag mig allt annat än fit for fight att göra mig i ordning och åka till Stockholm och sen hela vägen hem igen. Vi får se vad jag gör. Ska lämna Luan på dagis och väcka pappa först innan jag bestämmer mig. Om jag lyckas somna en liten stund till så kanske jag återhämtar lite energ "även om jag tvekar på att det skulle hjälpa". Tror jag fått tillbaka den där satans infektionen i min kropp som jag åt antibiotika för.  Jag har fått tillbaka dom där såren i näsan som växer och gör så satans ont och ger mig såna där feber känslor. well well.. Nu ska jag umgås med mina pigga barn och göra allt redo för dagislämning.

En blogglista

Hade gjort vad som helst för…? Att bara få ta första bästa flyg mot något varmt land och bo på lyxhotell. Sol, värme, hotellfrukost, god mat, sandstrand, solbränna och en massa avkoppling. Vill ha i min garderob…? Nya vårkläder som söta blusar, tunnare byxor och en ljusrosa blazer.      Humör…? Just nu är jag trött efter min långa bussresa mot jobbet men snart piggnar jag förmodligen till. Ska ju kliva av alldeles strax.  Senaste köpet…? Ett par snygga jeans som jag ska visa för er senare. Dagens cravings..? Det är många saker som jag känner sug efter just nu men såg ett par snygga ljusrosa sneakers från Michael Kors som skapade "vill ha" begär. Du hittar dom här <--- Adlink     Vad gör jag om en timme…? Om en timme sitter jag i ett personalmöte som alltid på torsdagar klockan åtta på morgonen. Något kul planerat i veckan…? På fredag efter jobbet ska jag åka och hälsa på en vän. Men oj det är ju redan imorgon och herregud så fort tiden går! Dagens tanke…? Oj vad ska jag välja för mitt huvud är alltid full av tankar?     Den här listan är lånad av blogglistor.se Jag önskar er alla en härlig dag och vi ses lite senare mina finaste!   //PUSS ♥

När pappa säger nej går

Jag blir alltid lite irriterad om någon ber mig om hjälp och ber mig sätta mig in i det och så får jag veta att den frågat någon annan om exakt samma sak samma tid så att dom inte ens hunnit få ett ja eller nej på frågan från den första. Det man kan ska man göra själv, inte be andra för man själv är för lat.... Jag själv är en person som undviker att vara andra till belastning, hälsar aldrig på hemma hos någon spontant och ringer alltid på lämpliga tider för att inte störa den andras personliga tid och det inte är krisfall. Men hur ofta har vi krisfall i våra liv? Är klockan 22? ja då kan det väntas till kl9:00 på morgonen när normala människor börjar jobba, så tänker jag. Det hela handlar om att inte prioritera sig själv högre än andras tid,  menar att tjata på någon kommer inte få något gå snabbare. Speciellt inte när den som gör det sagt att den meddelar när det är klart! Mins när jag var liten och ens syskon frågade gång på gång, när är vi framme? När är vi framme, sånt kan driva mig till vansinne  

Glamwear.se / här får ni

Är det någon av mina läsare som vet vilka Glamwear of Sweden är ? Jag kom över deras webbshop när dom dök upp ofta i mitt flöde på Instagram. Och nyfiken som jag är började jag följa och även gluttade igenom deras utbud. Det känns som Glamwear har satsat lite på Instagram trenderna, inte mig emot som älskar Instagram och den enorma spridningen som en produkt kan få just där. Jag är en riktigt sucker för tracksuits idag och dom har ett lagom stort utbud av dom hetaste tracksuitsen på marknaden just nu. B.la Kylie set & Lemon set som syns på världens snyggaste modeller dagligen. Hade inte haft något emot att inviga våren i några av deras utbud. Kika in och gå igenom deras kategorier för att hitta din look den här våren. 10% rabatt med min personliga rabattkod: JELLICAS10 Vid köp på hela sortimentet i webbshopen

Ny vecka. Nya tag.

Tillbaka i Västerbotten. Klockan ringde i svinottan, bara att släpa sig  ur den sköna sängen, lämna älskling och sätta sig på flygbussen. Lustigt att lämna Stockholm som hade ,visserligen sol, men minus fyra grader och att komma hit, där våren har anlänt, snön droppar från taken, fåglarna sjunger och plusgradern flockas! Fina dagar har jag haft hemma, även om sorgliga och upprivande. Benny Fredriksson var min chef och även min vän under en tid och trots att det var länge sen vi hade någon kontakt att tala om, vickar hela världen till och jag tappar fotfästet lite grann, när något så hemskt som detta händer. Men vi som är kvar, vi kämpar vidare! Jag ska börja med att gå ut i vårsolen, njuta av droppet och förhoppningen om att ljuset och värmen så sakta är på ingång, både vad det gäller vädret och samhällsklimatet!  

Glad onsdag på er

Idag vaknade jag upp vid 7 tiden och var mega trött men som tur vad kunde jag somna om och vaknade upp 9:30 när klockan ringde fortfarande trött men då lite stel. Så då plockade jag fram "Spikis" och låg på spikmattta en halvtimme. Jag älskar min Spikis för det funkar tycker jag :) Det kan tyckas lite sent för mig att gå upp men jag satt och jobbade till 22 något igår och efter kört hela dagen från morgon till dess var jag helt förstörd. Så här soligt är det idag på Karlaplan Nu hamnade bilden åt fel håll men här vad en bild jag tog vid Fältan igår efter jag varit iväg och hämtat Thaimat med Carro. Riktigt kallt var det och jag önskade att jag hade tagit på mig en mössa! Idag ska jag sitta och jobba många timmar och så tänkte jag gå och gymma på dagen  faktisk, någon fördel ska man ha om man jobbar hemifrån. Hoppas ni får en fin dag :)

Vinn Jens Lapidus senast

Nu lottar jag ut Jens Lapidus senaste bok STHLM DELETE signerad! Tävlingsregler: Dela detta inlägg på Facebook eller blogga om den så är ni med och tävlar. Samt lämna en kommentar i detta inlägg så att jag kan hitta er. Den som vinner bli kontaktad av Iconic Sthlm Part of Platinum Rye Entertainment international network STHLM DELETE  Lapidus i explosiv högform! På nytt möter vi Emelie och Teddy, det ofrivilliga paret från Jens Lapidus storsäljande Vip-rummet . Hon: nybliven advokat på glassiga byrån. Han: kåkfararen som försöker leva på rätt sida lagen, numera som advokatbyrån. [caption id="attachment_22594" align="alignnone" width="1024"] Min är signerad av Jens Lapidus och jag har skänkt den vidare till bröstcancerfonden tillsammans med massor av andra prylar som jag har fått via bloggen.[/caption]   Vinnaren av valfri vara på Coolstuff är Kylie Larsson och den som har valt ut henne är VD:n på Coolstuff, med motivering för hennes fina ord. Att kunna beställa fred på denna stackars jord; Eller en tidsmaskin med bara skrivna ord. Dessa är nog härliga önskningar som vi alla har; Tyvärr är en sådan önskan ej uppfyllbar. Men näst bäst är de otroligt fina saker; Hos Coolstuff med något till alla smaker. Man finner alltid grejer som tänder köpgnistan; Och fantastiska produkter som hamnar på önskelistan. Ta Fitbit Charge som ett smart exempel; Den får självklart min belåtenhetsstämpel. Med en design som är mycket stilig och elegant; Adjektiv som beskriver den fantastiskt briljant. Ibland är motivationen min jätte dålig; Detta skulle åtminstone göra träningen tålig. Om mitt hjärtas dröm att vinna detta kunde uppfyllas; Skulle säkert hela min julsäsong förgyllas.

Onsdagspaj

Svårt att hitta på middag? I går gjorde jag en köttfärspaj med ett krämigt täcke av cremefraish med vitlök och örter blandat med riven ost. Köttfärsen stektes med vitlök, oxfond, tomatpuré och lite körsbärstomater på burk. Eftesom vi har veteallergi och gluten båda två så gör jag en paj deg på : 90 g majsmjöl, 90 g maizena, 1 tsk fiberhusk, 1 tsk xantangummi, 1/2 tsk salt, 100g smör och lite drygt (brukar jag ta) 2 msk vatten. En jättegod och enkel pajdeg för er som inte tål gluten eller är allergisk mot veteprotein. Servera med en grönsallad. Ha en fin onsdag!

Idag är en BRA DAG från

Fortsättning på inlägget innean, har ni missat det hittar ni det >HÄR< eller om ni bara scrollar ner. :) Den andra boken jag fick hem från Nicotext gick som sagt i lite samma tema och heter; Idag är en BRA DAG (149kr) Den känns lite som en hemlig dagbok med rosa papper som gömmer sidorna. ♥ Även det här är en fylla-i-bok. Men till skillnad från Jag, som har kapitel, så ser alla uppslagen lika dana ut och börjar med dagens datum, kryssrutor för dagens känsla och tre frågor om dagen. På den andra sidan av uppslaget finns dagens väder, ett citat och några rader för att skriva vad man vill. Jag älskar den här boken, det tar bara ett par minuter och får en att reflektera över det som varit bra under dagen även om allt känns som att det varit skit! Jag gör redan det här med Leo och ber honom säga tre bra saker med varje dag innan han somnar. Men det är viktigt att även tänka på sig själv! Och efter att ha skrivit i den här nu inte riktigt varje dag men så ofta som jag kommit på så märker jag faktiskt hur en sån här enkel sak kan  ha en sån otroligt positiv inverkan i ens liv! Och glöm nu inte bort att använda koden Gizzy när ni beställer från Nicotext för att få hela 30% rabatt på både böcker och spel! 

Jag, boken om mig från N

För ett par veckor sen så fick jag ett underbart paket från Nicotext. Ni har ju sett mina två "Nicohyllor" i vardagsrummet som är fulla med deras roliga spel och böcker. Nu har jag fåra hem två nya till min samling, och dom passar mig perfekt nu när jag är mitt uppe i min personliga resa! Och eftersom jag älskar dom lika mycket som er så har jag ordnat en rabattkod till er! Skriv Gizzy i kassan så får ni 30% rabatt på allt på hemsidan, både böcker och spel! Eftersom båda böckerna går i lite samma tema men är så viktiga så får dom en varsin recension och ett varsitt inlägg! :) Först ut har vi boken Jag, boken om mig (199kr) Med sina 26 kapitel så går den igenom allt mellan himmel och jord, den är till för att man ska reflektera över sig själv, sitt förflutna, sin nutid och sin framtid. Frågorna är klockrena och den perfekta fylla i boken för vuxna! Jag pillade lite på den redan i julas när jag och Platin var där på julmingel men jag passade på att köpa julklappar istället. ;) Och det har jag ångrat sen dess, för jag hade behövt den redan då!  Jag får verkligen stoppa mig själv från att inte fylla i hela på en gång! Jag älskar den verkligen och jag önskar att alla hade den här hemma! Den känns lite som vänskapsböckerna man hade när man var liten, full med smarta, ibland lite märkliga frågor. Men väldigt bra och får en att tänka både en och två gånger på många av frågorna som ställs. Jag har redan lärt mig nya saker om mig själv och ser hur användbar den här är för exakt alla människor!I nästa inlägg kan ni läsa om den andra boken jag fick hem; Idag är en BRA DAG. ♥ Och glöm inte bort att använda koden Gizzy när ni beställer från Nicotext för att få hela 30% rabatt! 

Optimism

I mitt förra inlägg berättade jag lite om mig själv, då nämnde jag bland annat att jag ofta är optimistisk. Jag reflekterade över det i ett tag i efterhand. För vad innebär det egentligen att vara optimistisk? Att jämt och ständigt vara glad? Att hela tiden vara positiv och älska livet?  Att aldrig få vara nere? Det kan ju inte riktigt stämma, för i sådana fall är jag absolut inte en optimist. Jag är inte alltid glad och pigg, definitivt inte positiv och exalterad över dagen. Jag kan ofta känna att allt är skit, och att ingenting jag gör duger till. Ibland kan jag ha perioder där jag känner samma sak om och om. Men, ändå vågar jag påstå mig vara en optimist. Varför? Kort och enkelt, en behöver inte alltid må bra och vara tipptopp för att vara optimistisk. Du må känna dig riktigt keff den dagen, hela veckan eller i ett längre tag. Men har du reflekterat över de ting du åstadkommit? Vilka småsaker, eller stora, du utfört för både dig själv och andra som lyckliggjort dem? Du har trott på dem, hjälpt, stöttat eller på något annat viss lyckats glädja dem. Du har alltså inte låtit det dystra du burit inom dig ta över, utan du har fortsatt kämpa vidare och sett det hoppfulla i andra människor, trots att du inte känner någon vidare utsikt med dig själv. Du har valt att vara optimistisk, trots att livet ofta är surt. För vet du vad? Det är okej. Det är okej att ibland vilja ta en paus, sätta sig i ett hörn och tycka synd om sig själv. En kan inte ständigt må bra, tycka att livet är perfekt och underbart. För det är det inte, livet är orättvist. Ett faktum är, livet är bättre för vissa än vad det är för andra. Alla har absolut inte samma möjligheter. Men trots det, har alla människor en sak gemensamt. Alla har vi en och samma förmåga till att känna glädje. Trots att vi ibland kan ha våra motgångar, som jag nämnde tidigare, kan vi genom att vara optimistiska kämpa vidare och dela denna glädje med andra. Vid en punkt då du inte mår bra kan du likväl glädja någon annan. Allt som krävs är en optimistisk syn på andra, så småningom smitar denna synen över till din självkänsla. Enklare sagt än gjort, eller rent skitsnack kan en tycka. "Mår man dåligt så ser man ner på allt omkring sig, ingenting är positivt". Det är där ni har fel. Enbart för att en ser ner på sig själv, behöver det nödvändigtvis inte antyda att en ser ner på allting. Att vara optimist innebär att en fortsätter blicka framåt, tro på att finna lyckan och leta efter hoppet. För visst kan en tappa hoppet ibland, känna att allting är förgäves. Men att aldrig tappa tron om en förbättring och att oupphörligt sträva efter det bättre oavsett de hinder som ställer sig i vägen. Dessutom, även om en inte tror på sig själv, däremot ser på det bättre hos andra sprider vidare sin optimist. Förutom att välja bort dem svaga och sämre sidorna hos en individ och enbart leta efter dem goda, sår du dina hopp och framtidstron i luften. Du visar en stark karaktär som alltid är ute efter det bättre, oavsett om du är medveten om det eller ej. Och om det inte är optimism, vet jag inte vad som är.

Min framtid på tre minut

Jag fick en bok under kvällen. Den heter "min framtid på 3 minuter" och boken ska göra det lättare för än att se framåt och utveckla ens framtid som man vill ha den. Första frågan är "tre städer jag skulle vilja besöka" och det är väl ganska enkelt att svara på. Närmast till hands tror jag är; Positano, New York och Lissabon. Sen kommer en fråga som lyder; "En barndomsdröm jag kommer att uppfylla" och där får jag ångest. Varför? För att det känns som om ingen av mina drömmar kommer att uppfyllas. Att jag inte alls är där jag vill vara i livet och aldrig kommer lyckas ta mig dit. Det gör ont i hela mig. En annan fråga är; "Tre saker jag kan göra för att förbättra min självkänsla". En sak gjorde jag redan förra veckan, fast det har nog inte så mycket med självkänsla att göra utan snarare yttre påverkan. Jag tog bort facebook och instagram-appen. Visserligen handlar det om att jag ska sluta döva mina sinnen och spilla tid på att håglöst scrolla i mina flöden då det varken ger mig någonting bra eller är speciellt produktivt, men det handlar även om att jag inte känner någon tillhörighet med mitt flöde. Jag bara ser allas "perfekta" liv, alla som bygger hus, alla som fått lyckliga familjer, alla som har strålande karriärer, alla som reser världen runt, alla som räddar svältande barn och kämpar för djurens rätt. Allas liv med filter på (I guess). Jag läste någonstans att tillhörighet är en viktig aspekt av ens liv och om jag bara ser saker hela tiden som jag inte känner tillhörighet till kommer jag aldrig att acceptera mig själv eller att jag duger som jag är. Så, för att höja min självkänsla tog jag bort apparna! Åter till boken, kan det vara bra att fylla i den? Kanske man kan få en sporre och slå näven i bordet på att man ska reda ut sin situation och sikta mot dessa mål? Eller bara låta det vara för man kanske bara blir mer deppig av att skriva upp massa saker man vet helt plötsligt ligger så långt fram i tiden? Vad tycker ni? Planera framtid eller ta var dag som den kommer?

Introduktion

Hej! Hej till min nya blogg och till mina förhoppningsvis nya läsare. Detta är en blogg som eventuellt ska kunna medvetandegöra den så kallade 25årskrisen. Eller kvartslivskrisen som det också tydligen kallas (https://www.svd.se/knappt-vuxen-redan-gammal)  Jag vet inte om det är ett känt eller speciellt omtalat fenomen ännu, men jag vet att jag inte är ensam om att befinna mig i den och att detta är något som eventuellt kan komma att bli allt vanligare i dagens samhälle. Ett syndrom som dessvärre verkar bli allt vanligare och som inte så många vill prata om. Ett syndrom som verkar drabba oss 90-talister allra värst. Ett syndrom som kan vara rent livsfarligt.  Varför ska just jag skriva om detta? Har jag ens något att bidra med som befinner mig mitt i någon slags kris? Min förhoppning är att fler med samma tankebanor som mig ska känna igen sig och förstå att man inte är ensam. För det är just vad jag känner mig; riktigt jävla ensam. Jag har även en förhoppning om att få höra era tankar, känslor och erfarenheter kring detta. Jag är verkligen inte en person som har speciellt mycket kunskap om detta, och jag är definitivt inte den förste med att prata om sådana här saker och jag är verkligen ingen begåvad författare - men jag tror ändå att vi behöver tala om det här. Jag behöver iallafall det. Jag ser att folk pratar om det på sin Instagram bland annat, men ofta är det "med filter". Det vill säga, "man har haft det så jäkla tufft men rest sig igen och därför är man en hjälte" och liknande. Känner ni igen er? Men för oss som bara känner sig värdelösa och inte har rest sig då? Självklart kan man finna inspiration till hur människor har blivit lyckliga igen men samtidigt kan det även finnas behov av att bara prata om hur det är att känna sig nere i skiten utan en bra plan för hur det ska bli bra igen. Vad menar jag med att dessa typer av kriser kan vara rent livsfarliga då? Förra veckan googlade jag på hur man kunde få självmord att se ut som en olyckshändelse. Det var inte av nyfikenhet eller för att lära mig mer om fenomenet, utan det var för att jag av någon anledning känner mig så totalt värdelös att jag har tappat livsglädjen. Anledningen till att sökningen innehöll ordet olyckshändelse är för att jag har många personer jag älskar och inte vill såra genom att uppenbart ta livet av mig. Värt att nämna är att dessa personer som jag älskar även älskar mig, och är personer som jag har fina relationer med. Är inte fina, värdefulla relationer det viktigaste man kan ha i sitt liv? Och om man har det, varför vill man då avsluta ett liv som ändå innefattar det viktigaste ett liv kan ha? Jag hade så dåligt samvete av att googla på dessa saker att jag grät hela kvällen och i omgångar några dagar efter. Jag tar det som ett sundhetstecken. Men, jag tar även googlingen som ett tecken på att det är dags att tala om det och göra någonting åt det. Jag är för känslig för att ta det med mina anhöriga, för de kommer antagligen tycka att jag är världens största martyr som inte har några belägg för att känna såhär och att människor har det så mycket värre - och det är saker jag redan vet.  Därför vill jag hellre skriva om det och se om vi kan hjälpa varandra. Under nästa inlägg ska jag försöka redogöra för varför jag känner mig såhär och hur jag hamnade här. Och senare berätta om mitt senaste år som verkligen öppnade upp för denna psykiska ohälsa; trots att ALLA val som lett mig hit är mina. Det som kan uppfattas så pinsamt. Det som kan kännas patetiskt är att det inte ens finns något fruktansvärt eller traumatiskt med i historien men det är där vi har det viktiga; Man behöver inte ha varit med om något fruktansvärt för att känna såhär. Förstår vi inte det kommer vi aldrig våga prata om det här. Jag innerligt skäms för att känna såhär, men det är det jag och ni andra i samma situation inte ska behöva göra.  Nu kör vi mina fina medmänniskor! <3  

Min helg

Jag började min lördagsmorgon med en tallrik honungsmelon och apelsin, tillsammans med mitt morgonkaffe. Vaknade upp till ett strålande Göteborg, äntligen är våren på ingång. :-) Bakade två limpor bröd då jag insett hur mycket socker det är i de vi köper. Skönt att iallafall kunna variera. Sminkade och fixade iordning mig för att åka till stan och möta upp Magnus. Men innan jag drog mig mot stan gick jag till grannen och drack kaffe samt lämnade Affi som skulle få vara där under tiden. Vi testade ett nyöppnat sushi-ställe på Avenyn här i Göteborg. Kan inte rekommendera denna restaurang, vi fick varm sushi (alltså riset var nykokt och fortfarande varmt) och servicen var dålig. Går hellre till vår favorit, Sushi-tiden eller Super sushi! Söndag började med en mysig frukost tillsammans. Vi älskar att gå och köpa nybakade frallor, juice, yoghurt och goda pålägg. Koka en stor kanna kaffe och bara sitta hela morgonen och ta det lugnt. Gick sedan till skogen med Affi och tog en lång promenad, vädret är ju hur underbart som helst! Jag såg en video på youtube där en tjej klippte sönder sin beautyblender och hade kryp i den. Blev livrädd och var tvungen att testa klippa sönder min gamla för att kolla, fanns ingenting som tur var! Bara lite gammal foundation i toppen, skönt att jag köpt hem ett nytt set sponges från Real Techniques. Till middag lagade jag hemmagjorda köttbullar med potatis, hemmagjord gräddsås och rårörda lingon. Söndagen avslutades sedan med honungsmelon och apelsin i soffan framför en film. Hade världens bästa söndag! Det är inte ofta som Magnus är ledig på helgen, men denna helg fick han iallafall en ledig dag och det var sååå mysigt. Är så glad att han är ledig fredag och lördag nästa helg, då kan vi göra samma sak igen!  

Livet. En bergochdalbana

Jag är ledig - inte helgledig  för idag är det måndag- men i alla fall .. Det är härligt att vara hemma i Stockholm, att träffa Älskling och resten av familjen, fira mina syskon som fyller år och träffa kompisar och städa garderoben och laga mat och gå på stan... och mitt upp i alltihop, allt det roliga och solen och det fina, få besked om att någon jag kände och någon som påverkade mitt liv och som funnits - i alla fall då och då - i mina tankar, att plötsligt få veta att han inte finns längre, att han har tagit sitt liv, att han har valt att inte leva längre. Vad som hände kan jag bara  spekulera om. Jag kan inte veta. Mycket skuld och många anklagelser kommer att förgifta oss. Förhoppningsvis kommer något gott ut i slutändan. Sov gott, Benny. Detta önskade vi oss inte.

Välkommen

Hej på er allihopa och välkommen hit till min lilla hörna!  Yosra heter jag och är en (ofta) optimistisk och debattglad tjej. Jag är väldigt intresserad av den kosmetiska världen och allt vad den har att erbjuda, jag skulle våga påstå mig vara en riktig makeupjunkie. Självklart kommer mina inlägg bestå av smink och skönhetsrelaterade inlägg då, MEN jag kommer också att skriva väldigt mycket om samhällsproblemen som finns än idag, såsom rasism och feminism. Jag skriver både generella faktan, och om de upplevelser jag som rasifierad och beslöjad kvinna stött på. Dessutom får du följa med på min resa till att bli publicerad författare, då jag snart släpper en bok. Även där skriver jag om mina upplevelser som rasifierad kvinna, och dessutom en hel del fakta som jag hoppas lär ut och utbildar andra som tyvärr kanske inte är lika medvetna om den problematik som härjar i dagens samhälle, än idag. Här är alla välkomna, oavsett vad du som individ identifierar dig som. Har du dessutom några frågor eller önskemål, är du mer än välkommen att skriva ner dem.  [caption id="attachment_41" align="alignnone" width="2400"] Slänger in en bild på några av mina favoritprodukter[/caption]

Nya såpbubblor

Tänk vad skoj det är med såpbubblor. I går morse när jag kom hem från Arlanda var det fortfarande minusgrader . Tyst och stilla och solen kikade fram mellan husknut och träd. Doften av kaffet som stod och puttrade i  perkulatorn spred sig ut på trappan . Det är fantastiskt med sådana morgnar trots att jag bara klarar ca 30-40 min ute med  mina händer. Fingrarna blir vita och bortdomnade när jag är ute och står still . Men en enda såpbubbla lyckades stelna och jag fick lite foton. Hihi det gäller att ha tålamod!

Livet

God morgon! Ja då sitter man här en måndag morgon. Hur har helgen varit då? Jo faktiskt helt ok. De har blivit lite att ta de lugn och bara dega. Men tyvärr blev de lite tråkigheten men ja livet är som de är. Bara att resa sig upp och kämpa vidare. Men så är livet. Livet är inte alltid som man vill eller som man planerar de. Vad händer idag? Jo idag så får vi tillökning i familjen :) Hahaha jaha vad kan de vara då? Jo de får ni se sen vet ni. Men de blir att röja här hemma så att allt är på sin plats och så innan den kommer :) Sen fram tills de är dax så kanske man hinner ta de lite lungt. Jaha vad händer resten av dagen då? Jo möblera om på dotterns rum. Men vi får väl se.   Ne ni alla får ha en bra dag.

Söndagsfrukost

Kalla, vackra tidiga morgnar.  Finns inget bättre än att sitta vid köksbordet länge och äta frukost. Men i dag var jag upp i ottan för att åka till Arlanda och hämta ena sonen som har varit borta i fyra veckor. I går blev det  scones till frukost. och bilderna är tagna i går. Älskar grått och vitt. I går tog jag fram mina gamla orreforsljusstakar. Det enda jag hade att dekorera med var några kvistar från julens dekoration som står kvar ute på verandan. Hihi man kan ju tro att julen står för dörren. Ha en fin söndag!

Lördagkväll i Skellefteå

En bra och aktiv dag har jag haft idag, efter gårdagens totala latmanschock. Den var visserligen skön och kanske behövlig, men jag mår bättre när jag gör något, både i kroppen och i själen. Så efter en tidig frukost med bananpannkakor, blåbär och kvarg, gick jag en timmes vinterPW i solen. Skellefteå har ett betydligt roligare vinterväder än tex Stockholm , där jag brukar bo. Här är kallt och snöigt och soligt och härligt, att promenera i ljuset blir som ett behov. På min promenad passade jag på att köpa en matta som jag har tittat på, den får bussas hem till Stockholm.... Ett litet träningspass hemma på yogamattan, sen iväg till teatern för att spela en tidig föreställning, nu är jag hemma och har tagit en dusch, slagit upp ett glas vin samt packat väskan. Flyget till storstan går klockan 07.05..... Tur att flygbussengår utanför dörren !

PINK HAIR? Yes or no?

Jag behöver er hjälp kära läsare... ni får bestämma åt mig, eftersom jag själv är så otroligt dålig på att ta beslut. Ska jag gå tillbaka till rosa hår? På ett vis är jag otroligt sugen på det inför Thailand, men min make gillar inte det rosa. Så vad tycker ni? Yes or no?

Solen går upp över Miami

  Slutligen är vi på plats. Efter en lång resa somnade vi gott på hotellet. I morse vaknade vi innan klockan sex. Vi fick i oss lite kaffe och sen ville vi fånga dagen, så vi tog en sarong och gick ner och satte oss på stranden. Det var lite kyligt, men vad gör väl det när vi fick möjlighet att se en underbar soluppgång? Någon körde runt och städade stranden och vi fick se Miami Beach vakna upp innan vi letade rätt på en affär och köpte vatten och bananer. Vi är fyra kvinnor på resande fot. Vi landar här tills i morgon då vi reser vidare ut på kryssning i Västindien. Vi ska under en hel vecka lyssna på en av mina största förebilder, Esther Hicks. Det blir dagar med föreläsningar och utflykter på öar i Västindien. Denna resa har jag velat göra i många år. Så när en av mina vänner frågade mig i somras så blev jag jublande glad. Nu äntligen är vi här och det känns fantastiskt! Resan började med en spännande taxifärd genom Miami Beach, vi fock se denna vackra plats och vi lyssnade på en underbar cubansk latinokanal på radion, perfekt!  När vi stannade till i bilkön så somnade taxichauffören!! Alla körde utan vi, så jag tittade till på chauffören och insåg att han somnat! Jag som satt fram höll sen låda och pratade på tills vi kom fram till hotellet. Det blev en mysig middag på hotellet där vi bor, i gemytlig amerikansk stämning. Så i dag hänger vi på stranden och landar in. Jag önskar er alla en underbar dag! Ljus och kärlek, Helena-Magdalena Länk till min hemsida: http://www.helena-magdalena.com Länk till min blogg på Tidningen Nära:     

Motverka stress med Ashw

Är du stressad , trött och tappad på ork? Den Indiska örten ashwagandha motverkar stress och återskapar mental balans,lust och funktion.   Ashwagandha är en av de viktigaste ayurvediska örterna , med en dokumenterad användning som sträcker sig mer än 4000 år tillbaka. Traditionellt har den använts för att öka kroppens uthållighet, motståndskraft och styrka. Ashwagandha är en adaptogen, en kategori av biologiskt aktiva ämnen som anses bidra till att öka kroppens förmåga att anpassa sig till negativa faktorer i omgivningen och undvika skador från sådana faktorer.   Studier på KSM- 66 i korthet 1.  Reducerar stress, oro och nedstämdhet 2. Ökad sexlust, funktion och testosteronhalt 3. Ökad kondition och bättre fysik och psykisk hälsa 4. Ökad muskeltillväxt & styrka, mindre kroppsfett 5. Ökad kvinnlig sexuell lust och funktion 6. Bättre minne, koncentration och fokus Vid lanseringen i USA 2013 vann KSM-66 utmärkelsen " Best botanical ingredient" och är idag USA:s mest använda hälsokostprodukt för ork, energi och stress. Med KSM-66 kommer kraften och lusten tillbaka :) Finns i life  butikerna och den kostar 219 kronor.  

Automatisk lymfdränage f

Idag testade vi på Center of Excellence en ny apparat som ger automatiskt lymfdränage. Vår kropp består av lymfkärl som brer ut sig i ett nätverk genom kroppen. Dessa producerar cirka 1-2 liter lymfvätska per dygn. Man kan få lymfödem som är en svullnad och som beror på att lymfsystemet av svaghet, skada eller sjukdom inte klarar av att transportera bort tillräcklig mängd lymfa från vävnaden.  Apparaten vi testade idag och som vi säljer heter Pressofast och kommer från det franska företaget Dermeo. Den ger en  automatisk lymfdränagebehandlingar med mjuka, lätta massagerörelser i riktning mot lymfstationerna. På så sätt kan skadliga ämnen avlägsnas snabbare. Dränaget påverkar också det autonoma nervsystemet och verkar smärtstillande och lugnande. En rening av lymfsystemet gör att vi alla mår betydligt bättre. Perfekt efter en cellulitbehandling, fettsmältning med CaviFast från Dermeo eller svullna ben. Det var helt underbart att ligga och läsa en tidning samtidigt som apparaten helt automatiskt utförde en fantastiks massage. Det här kommer jag att göra ofta. Nedan bilder på före och efter 6 behandlingar med lymfdränage. En behandling kostar 900 kr.  

Du har mer kraft än du t

  Hon såg sig omkring, försökte förstå var smärtan kom ifrån. Taggarna träffade henne som pilar, och hon försökte värja sig. Men det fanns ingenting där. Inte någonting hennes ögon kunde se. Men hon kände, hon kände… Taggarna fortsatte att komma, och hon försökte skyla sig, göra sig mindre. Inte så lätt måltavla. Men det hjälpte inte... Hon klädde sig i skyddskläder och vandrade på. Stigen var kantad av törne och hennes fötter revs upp av stegen på vägen. Att hon skulle välja den snårigaste stigen? Ovanför hörde hon en hök, och tittade upp. Hon flög ovan träden och hon var så vacker, så vacker. Med henne som ledsagare visste hon att stigen var rätt. Hon visste inom sig att detta var vägen hon valt att vandra. Men en besk smak i munnen kunde hon se de trådar som gick från andra till hennes hjärta. Hon såg allt så tydligt nu. Strängar av ljus letade sig in och gjorde gott. Men det fanns också de taggar som satte sig på samma sätt. Gudinnan visade sig. hon visade henne hur det hela hängde samman. I er bor en kraft, som för många av er ligger i slummer. Många av dem som vaknat vet inte heller vad de är kapabla till. Många många, vandrar denna snåriga stig och de ska vakna, steg för steg. Inom er bär ni på kraften att skapa fred, men om ni väljer annorlunda - ja, då blir resultatet annorlunda. I er bor kraften att skapa helande och läkning. Det du gör mot dig själv, gör du mot andra. Den kraften ni bär på kan flytta berg och fylla hjärtan med skräck. Hemsökta själar. Du i din enfald, som tror du inte är någonting bär på kraften att hela, läka och vagga. Vårda, ömma och sörja för. Om du visste i ditt hjärta att makten finns hos dig? Om du visste att dina tankar, dina känslor och ditt handlande fick konsekvenser? Att alla dina tankar du har om dig själv och andra faktiskt landar? Att de faktisk gör skillnad? Du vet att healing fungerar, att det fungerar på distans. Tror du att det är annorlunda med låga tankar? Med projiceringar? Det är ett inre krig som pågår på moder jord. Ni alla, jordbor, ljusvarelser och andra, bär på makten att få stopp på krig. Ni är kraftfullare än ni tror. Intention gör skillnad. Mål gör skillnad. Längtan och dömande gör skillnad. Men det viktigaste av allt: Villkorslös kärlek gör skillnad. Villkorslös kärlek GÖR skillnad. Så stig in på stigen av upplysning. Stig in med dina bara fötter och öppna händer. Tillåt dig själv att vara precis som du är och tillåt andra att vara precis som de är. Vi är alla barn på denna vandring. Vi vet inte. Och när vi vet, då insikten landar, dela då med dig ödmjukt av dina insikter - villkorslöst. Se med visdom på dem som kommer efter dig på stigen. Då du trampar en ny stig, se till att trampa på ordentligt, trampa upp stigen och ta bort all törne som skadar dem som kommer bakom. Bered vägen så de kan vandra i frid. Ge dem verktyg om de behöver, men låt dem ta sina egna steg. Visdomen ligger i att se dem i ljuset av kärlek. Villkorslös kärlek. Utan att döma. Utan att spotta, fräsa eller kriga. Vänd inte om på denna stig och förakta dem som kommer bakom dig. Var glad och tacksam över att de väljer att vandra vägen, att de vågar. Att de vill någonting mer och läkande för sig själva.   Se dem som går före dig, se deras stig och gläds åt deras framgångar. Se dem i SITT ljus, på SIN väg. Och se att vi alla har VÅR väg att vandra. Vi bär alla våra utmaningar som vi möter på olika sätt. Så var inte den som kastar den första stenen, utan strö rosor över dem som vågar trampa nya stigar. Se dina systrar och bröder för vad dem är och att de liksom du har en väg framåt. Låt dem få vara ett ljus på din stig. Eller låt dem vara ifred på sin vandring. Vi ska alla komma till insikt. Låt dem få veta att du älskar den precis som de är. Låt dem förstå att den villkorslösa kärleken läker dem. Den villkorslösa kärleken för sig själva. Att på riktigt gå in och älska sig själv utan dömanden. Utan pekpinnar och klagomål. Utan att förminska, förlöjliga eller hänga ut. Avundsjuka, missunnsamhet eller dömanden. Att med ödmjukhet se varje individ där de är. Andliga krigare som är under utbildning på denna resa på Moder jord. Så ta på dig glasögonen, se klart på livet. Se de trådar som vävs, se det goda och välj det goda. Sluta slå på dig själv. Ge dig själv frid. Frid i hjärtat, frid i själen. Acceptera dig själv som du är, såsom du är färgad av dina erfarenheter. Du är den du är på grund av de val du gjort. Och du gör alltid ditt bästa, alltid. Även i stunder av mörker, då du väljer att lägga dig under en sten. Ibland behöver vi lägga oss under en sten för en tid, för att samla ihop oss, läka och vältra oss en stund innan vi är redo att gå vidare i utmaningar. Återhämtning kallas det. Och vi gör det på det sätt vi känner till. Ingen annan dömer dig, det gör du själv. Allt som alla säger och gör handlar om dem själva. Spegling är just det. En spegling. Så ta en titt i spegeln. Vad ser du? En varm själ på en utmanande vandring som behöver kärlek och stöd? Eller någonting annat? Accepterar du den som tittar tillbaka på dig? Kan du med ödmjukhet se den resa som tagits? I detta liv, i andra liv? Bada i mjukt ljus, bada i bomull som lägger sig runt ditt hjärta, vårda det ömt, ty du om någon vet att det behöver ömhet. Ömhet som från en moders famn, som en faders kyss, som en väns hand. Ett möte i närvaro, en varm blick. Vila vila vila. Vila i vetskapen om att du KAN välja. Du kan välja gott, du kan välja fred - du kan välja frid. Med andetaget tar du din resa neråt, neråt i kroppen och låter frid landa där. Smyg på dina tankar och känslor. Smyg på dig själv. Se med dina inre ögon de trådar av energi som utgår från dig, se var de landar. ÄR de av ljus? Är de av kärlek? Eller är det en annan färg och energi över de tankar du sänder ut? Du har en gåva, en gåva med outtömliga resurser av rädsla och kärlek. Ur vilket kärl skopar du? Välj medvetet, vandra medvetet på kunskapens stig. Må kärleken få kanta din vardag och ditt liv. Låtom oss välja den vägen denna gång. Som så många gånger förut. Ni är många som har vaknat, och känner energierna som florerar i världen. Transformera med kärlek, transformera all rädsla som finns och som dig möter. Låt rädslan få vila i kärlekens famn. Med kärlek Iona [easy-image-collage id=32]

Hur mycket komplimanger

Jag har hittat på ett spel som går ut på att få alla att må bra. Det är enkelt och kul och namnet säger redan mycket; KindBall! Bollen är  smyckad med färgglada band som svävar i luften när man kastar iväg den till någon. Man ska alltid säga något snällt samtidigt som man kastar bollen till en person man vill få glad. Håller man på och spelar i tre till fyra minuter så är man till slut så himla glad och lycklig. Vill du veta mer så kolla in på KindBalls hemsida.          

Mina Inköps Tips

Hej på er alla! Hur har eran måndag varit? Hur vi haft en bra dag på arbetet? Jag tänkte dela med mig av lite inköps tips. Då jag verkligen vill dela med mig av bra saker. Jag ÄLSKAR att dela med mig av saker. Inte bara om kunskapen och förståelsen för min psykiska ohälsa och min diagnos PTSD! Utan jag vill att ALLA ska känna sig välkommen till min blogg. Jag älskar verkligen att blogga. Idag är tipsen om hälsa och skönhet. De finns inget som är viktigare. De är otroligt viktigt att ta hand om sig själv. Psykiskt kan vi inte göra något åt hus förstörda vi är. Men Fysisk och hur vår utsida ser ut. De är ditt A och O! De är de folk i sin omgivning ser. Dom ser inte hur du är på insidan. Älskar du din utsida komma andra oxå älska den. Ta hand om dig. Unna dig något fantastisk. Kolla in vad mina tips är och de kanske finns något för dig. Träningsbyxor Här ser ni ett par riktigt snygg tränings byxor. Jag har sett många springa men även träna på gym i dessa byxorna. Riktigt sköna säger dom vara. Riktigt kanon vara. Du kanske ska börja träna eller behöver du köpa nya träningsbyxor. Passa på att klicka in Här för att köpa dessa snygga byxnorna.   Hår Jag gillar allt med hår. Jag ÄLSKAR att pilla med mitt hår. Men jag har långt hår. Som alla vet så att håret komma i vägen. Jag har länge funderat på att köpa olika saker som diaden, hårband med mera. Men här trillar jag över en sak som jag verkligen vill köpa. Jag då som gillar den stilen. Helt klart någon som jag ska köpa.  Klicka in här.   Skönhet Sminkar du dig? Vist kan de vara svårt att få ljuset rätt kanske i badrummet eller hallen? Ljuset ska inte studsa i spegeln. Man vill ha ljuset rätt gärna framme ifrån men inte så att man måste kisa. Då har jag verkligen hittat den PERFEKTA spegeln för dig. Klicka in här för att köpa denna spegeln. De är fin. Lamporna göra att man får ljuset bra och man kan se var man sminkar sig. Varför inte passa på att köpa nytt smink med? Klicka in här för att se de snygga sminket. Eller kanske denna?   Passa på att unna dig själv något riktigt fina och bra. Idag består allt på hur vi ser ut. Tro på dig själv. Trivs med dig själv. Unna dig riktigt snygga saker och bra saker. Älskar dig själv.   Obs! Detta inlägget innehåller reklam länkar från Adviral

Whitening tandkräm

Vill presentera min första favoritprodukt. En produkt jag  använder dagligen. Trodde det var fejk. Ni vet de där med tandkräm som gör tänderna vitare. Men de funkar. Bästa tandkrämen någonsin! Har även "försökskaniner" som har testat den. Såhär säger två av dem; "Första veckan med tandkrämen märkte jag skillnad. Tänderna kändes "halare" när man drog tungan över o det varade under hela dagen. Däremot blev de kanske inte mycket vitare. Efter 2 veckor kan jag se en påtaglig skillnad. Tänderna har blivit vitare! Ska bli spännande att se hur det blir de kommande 2 veckorna. Tänker använda tandkrämen under 4 veckor." "Jag märker jättestor skillnad på både "vitheten" å känslan i munnen! De håller sej fräscht mycket längre än med andra tandkrämer.  Alla andra lovar å lovar men inget händer! De här är den bästa tandkrämen jag provat och jag kommer absolut fortsätta med den! Sen är den mild i smaken å de är skönt, alla andra är så starka tycker jag" Jag rekommenderar starkt tandkrämen. Var med och beställ! Jag lovar er resultat! För endast 129 kr + frakt kan du får ett bättre självförtroende!!! Kontakta mig via meddelande eller gå in på "Paulinas Beauty" och va med och beställ!  

Det kallas smink

"Du ser pigg och fräsch ut tycker jag." "Det är nog skenet som bidrar." "Det tror jag inte." Det kallas smink, den mask jag drar på mig för att dölja min trötta uppsyn. För ett år sedan var jag tjejen som gick sönder från insidan, i flera dagar kunde jag känna hur tårarna låg på lur och bara väntade på att få rinna längs mina kinder ner mot hakan. Ibland tillät jag dem att komma, när ingen såg. Annars låtsades jag som att allt var bra trots att jag bokstavligen trodde att min bröstkorg skulle explodera. Trots att jag bara ville skrika av smärta, den värsta smärta jag någonsin upplevt. Tankarna svävade bort mot att lämna denna värld men jag kämpade vidare, det vände och jag började må bättre. Till hösten kom och jag började uppfatta tecken kring att det var tillbaka. Jag föll igen men denna gång valde jag att fokusera på mig själv, att göra sånt jag mådde bra av och snart var jag tillbaka på bannan. Det kallas smink, den mask jag drar på mig för att sudda bort det som fortfarande antyder om hur jag mådde. För jag mår bättre men inte helt bra. Jag ser fortfarande inget ljus i mina ögon när jag tittar mig i spegeln eller tar en selfie och huden är trött, trött och torr. Håret liknar mest en utnött skurmopp och själen sörjer. Det kallas smink, masken jag drar på mig för att skapa en illusion av att allt är bra. En chans att se pigg, livfull och glad ut. För min egna skull.  

Snart ska jag resa i väg

Fredag eftermiddag och jag håller på att avsluta dagens arbete. Jag arbetar mycket hemifrån men i dag sitter jag och hänger och jobba på Le Pain Francais på Vasagatan i Göteborg. Jag bor granne med kafét och här har jag ofta mina möten, skrivtid och mysstund under änglarna i taket och i den mysiga miljön. Jag är egen företagare sen många år. För fem år sedan sa jag upp mig från mitt arbete som enhetschef på kommunen. Jag blev min egen på heltid och jag har arbetat sju dagar i veckan nästan hela tiden sen dess. Som kreativ entreprenör så älskar jag när det händer nästan alldeles för mycket hela tiden. Det gör att jag ständigt är i gång, med något. Men, nu har jag den där underbara känslan av att börja checka ut! För att snart checka in på planet mot Miami Beach. Tillsammans med några andra härliga kvinnor ska jag resa till USA och njuta av livet. Vi ska kryssa en vecka i Västindien och lyssna på en av mina absolut största inspiratör, Esther Hicks! Vi ska glida fram i Västindien och jag ska verkligen njuta av varenda sekund! Av att möta människor från olika delar av världen och inspirerar om attraktionslagen (Law of attraction). När kryssningen är över ska vi stanna i Florida en vecka till och sola, bada, skriva och ladda batterierna. Det känns fortfarande helt overkligt att lämna snön, kylan, vinterjackan hemma och återigen få känna varmt hav runt kroppen och sand mellan tårna. Jag önskar er alla en underbar helg!

Välkomna!

  Välkomna in på min sida. Här kan ni shoppa skönhetsprodukter! Säljer Nuskin produkter som passar alla hudtyper, gammal som ung. Nuskin presenterar olika produkter de har tex för kroppen, håret, smink, ansiktet. Finns även produkter för män. Min blogg kommer presentera dem här produkterna för er. Jag själv använder det mesta inom det och har sett resultat av dem. Kommer därför fortsätta med dem. Jag är även en människa som skulle aldrig sälja produkter jag inte är nöjd med. Produkterna är även dryga och inte så dyra. Har även en Facebook sida som heter Paulinas Beauty där jag även presenterar produkterna. Välkommen och var inte rädda för fråga något! Love Paulina        

Vad Google vet om dig

Visste du att Google samlar in massvis av information om dig? De samlar in information om vad du söker efter, vilka YouTube-klipp du tittar på, vilka ämnen du är intresserad av, vilka webbplatser du besöker (och hur länge du är där), din fysiska plats och en kort inspelning av din röst (om du använder Androids röstassistent). Informationen används främst för att individanpassa dina sökresultat, annonser och Googles övriga tjänster. Det kan alltså exempelvis vara för att rekommendera YouTube-videos som du förmodligen kommer att gilla, för att ge dig de mest relevanta sökresultaten i Google, för att föreslå den närmaste glasskiosken när du söker på ”glass” eller för att visa dig mer relevanta annonser (som du är mer benägen att klicka på). Men är det värt det? Somliga bryr sig inte, men för dem som värnar om sin integritet och personliga uppgifter finns det åtgärder som man kan ta för att minimera spårningen. Först tar vi en titt på vad Google vet om just dig! Observera att det endast gäller om du har ett konto hos Google (och är inloggad i webbläsaren du använder). Google My Activity På sidan ”Min aktivitet” kan du se det mesta av informationen som Google samlar in om dig. Där kan du bland annat se din platshistorik (var du har varit), musik du har sökt efter med widgeten Ljudsök, samt din enhetsinformation, vilket innehåller en kopia av dina kontakter, kalendrar, appar och annan data från dina Android-enheter. YouTube History YouTube har en egen sökhistorik, där du kan se alla videosökningar du har gjort. Du kan även se alla videos du har tittat på i din visningshistorik, samt enkätsvar och videor du har markerat med ”inte intresserad”. Annonser Du kan se vilka ämnen Google tror att du är mest intresserad av, vilket är väldigt intressant. Stämmer deras gissning? Notera att du kan stänga av individanpassningen på samma plats, men du kommer fortfarande att se annonser. Ladda hem ett arkiv med all information Google Takeout låter dig ladda hem ett arkiv med all information som Googles produkter har samlat in. Kanske det är dags för en Säkerhetskontroll? Jag hoppas i alla fall att det här inlägget har varit ögonöppnande – det är lätt att glömma bort att ens sökningar kan lagras någonstans ute i molnet. I ett kommande inlägg kanske jag skriver mer om hur man kan minimera spårningen, men här kommer några snabba tips: Sätt på ”Do Not Track” i webbläsaren I Google Chrome heter inställningen ”Skicka en begäran om att inte spåra med webbtrafik”, vilket ber diverse webbplatser och annonsnätverk att inte spåra dig över flera webbplatser, det vill säga när du går från en till en annan. Ställ in att kakor rensas när du stänger webbläsaren Det gör tyvärr så att du loggas ut från dina konton, men du kan lägga till undantag för de du använder oftast, t.ex. Facebook och Google. Stäng av platsdelning i webbläsaren Om du inte vill att Google ska veta exakt var du är när du surfar, men tänk på att din IP-adress fortfarande syns.

Hej!

Lisa heter jag men kallar mig mest för Liz på sociala medier. Jag är 26 år och har bloggat på Nouw  under namnet MissChaos i lite mer än två år nu men känner att det var dags att pröva på något nytt. Jag kommer förmodligen ha en övergångsperiod där jag bloggar på båda portalerna sen får vi helt enkelt se vart det landar. Vem är då jag? Jag är den lilla gråa musen från landet på väg ut i världen. Nej men jag är den där försynta tjejen som är rädd för att ta plats samtidigt som jag älskar uppmärksamhet - skum kombination I know! Jag jobbar deltid på ett reklambruk där vi producerar en del av de reklamtidningar som ni hittar i era brevlådor. Det är långt ifrån ett drömjobb men just nu passar det mig ganska bra då jag inte riktigt har motivationen och orken till att jobba. Jag brottas nämligen dagligen med psykisk ohälsa, något jag skrivit mycket om tidigare och kommer fortsätta skriva om även här. Drömmen är att utbilda mig till massör och planen är att hoppa på en utbildning i Malmö till hösten. Jag pillar även på ett utkast till en fantasy roman som jag hoppas kunna publicera någon gång i framtiden, antingen själv eller via förlag. Förövrigt gillar jag att hålla mig aktiv med dagliga promenader och en och annan joggingrunda, i maj ser ni mig ta mig an Vårruset. Jag växte upp på en bondgård strax utanför Jönköping där jag bodde med mina föräldrar och två yngre syskon. Djur och natur har därför kommit att bli en naturlig del av mitt liv. Efter studenten flyttade jag till Värmland där jag studerade multijournalistik på Molkoms Folkhögskola. Nu mera bor jag i ett litet samhälle utanför Jönköping. Det finns säkerligen en hel del till att berätta men jag tror att vi nöjer oss med det här så länge. Jag hoppas att ni kommer gilla min nya blogg och att ni följer min resa här. Lämna gärna en kommentar så att jag kan titta in hos er! Ha en fin dag alla! /Liz

Att födas på jorden

Hon visste inte Hon visste inte hur det skulle vara att födas ur en människokropp och leva i trög materia. I ett land där känslorna var förbjudna och hela hennes väsen skulle vara malplacerat. Hur hon skulle med en början försöka passa in, försöka att inte veta det hon visste. Att inte känna det hon kände. Hon kapslade in sitt hjärta och blev kall och hård. Livet blev en kamp. Kampen mot sig själv och sin sanna natur. I början visade hon sig, men hon slutade då hotet om att bli inspärrad höll henne  i schack. För att hon hade känslor. Resan genom detta liv var kantat med besvikelser och utmaningar. Öppenheten drev på och stundvis gick det att samtala om det som pågick inom henne. Att hon visste att de skulle få oförberett matteprov, att Mickes pappa hade dragit och lämnat honom ensam med en alkoholiserad mamma, det var därför han sa så taskiga saker. I övre tonåren var det lättare att få information efter några öl. Då fullkomlighet sprutade det ur henne, gick inte att stoppa. Killen som försökte göra sin pappa till lags, att bli pilot men hellre ville syssla med musik. Hans förvåning då hon såg honom helt och fullt. Det märkliga var att alla hon mötte såg henne också, och alla hennes budskap landade i god jord. Från ett annat perspektiv var hon ett fullfjädrat medium redan tidigt, men självkänslan stod i vägen. Det enda stället hon kände sig hemma var i drömmarnas värld. Så hon dagdrömde. Där var allting ljust och allting var tillåtet. HON var tillåten, med alla sina delar. Där fick hon vara precis som hon var, med ALLA känslorna, med alla sina budskap och informationen som kom igenom. Där är hon inte annorlunda och konstig. Men den fysiska världen sargade hennes sinne, hennes rena tankar smutsades ner av droger och alkohol, överstigna gränser och övergrepp. Hennes hud brände av sveket från sin egen far och tinningarna bultade av insikten att hon inte längre var ren. Slagen som kom var varvades med slag från sin far och sedan från henne själv. Tankarna gjorde henne förvirrad. Det är klart att HON gjort någonting fel, annars skulle han inte göra så här. Om jag är snäll så blir jag väl lämnad i fred. Visst är det så? Länge länge trodde hon på detta. I försök att leva i en relation levde hon ut sitt mörker och tog pappans roll, lät orden vässa hennes tunga till knivar som skar och skapade ärr i sin älskade. Det var det hon lärde sig. Innan hon lärde om. Innan hon förstod. Innan ljuset kom tillbaka. Insikten kom som ett slag i ansiktet. Allting hon trott på var lögn. Allt som hon levt efter var en stor fet lögn och hon svalde betet med hull och hår. Med sin öppenhet och känslighet tog hon in all information och bar på allas rädsla och sorg, ilska och vrede. Det var inte förrän någon frågade: Men vems sorg är det? Då förstod hon. Sin transparens var inte bara en gåva, den var också ett helvete om hon inte vet hur hon ska handskas med den. Ett tag var hon desperat, ville laga den till varje pris. Fixa mig, fixa mig så jag blir accepterad. Men hon behövde inte fixas. Hon var perfekt som hon var. I denna världen och i andra världar. Hon är av ljuset och hon kommer återgå till ljuset. Som ni alla andra. Hon kunde vila då budskapen kom. Där kärleken, den rena kärleken bodde. Där ljuset alltid var budbäraren och hon var helt rätt. Helt rätt. Det hon såg med sina ögon var en värld styrd av rädsla. En värld där egots kraft hade gått bärsärk och människovärdet var nästan lika med noll. Hon såg att vi massproducerade både människor och mat, med en tappad respekt för naturen och med ett obehaglig grin på våra ansikten då vi böjde oss över penningpungen och såg hur guldet glimmade. Oavsett hur smutsigt dricksvattnet blev av produktionen, eller hur många djur som utrotades på grund av vårt arbete på marken. Människan har blivit som ett virus, som skövlar och är sin egna största fiende. Vi äter våra egna lemmar och spottar ut benen på de som redan ligger. Som små barn som måste hävda sin rätt krigar vi om ett stycke land, eller en åsikt för den delen. I chock ser hon sig omkring och ser hur människor äter sig till döds, stoppar i sig kemikalier som förstör den fantastiska kropp som vi har fått som gåva. Där ekonomin styr produktionen och skapar ämnen som ger sjukdomar och understödjer läkemedelsindustrin. De är bedövade, som nickedockor går de upp med solen utan att lyssna inåt - på sin inre klocka. Vi går emot vår natur. Vi har oändliga resurser inom oss och vi går helt emot allt vad vi står för. För det ställer krav på oss. Det kräver att du tar ansvar, att du borstar av dig och tar nya tag. Att du lever som du lär och att du vågar se dig själv i ögonen i spegeln på morgonen. Rytmen i ditt blod vill att du ska dansa livets dans, men vad gör du? Vad är ditt liv värt? Enligt samhället och enligt dig själv? På vilken nivå behandlar du dig själv? Hela du är ett system som får näring av kärlek, ljus, musik och skog och mark. Vatten och vind, jord och eld. Moder Jord ger dig allt vad du behöver. Och mer därtill, om du bara ger henne uppmärksamhet. Men det har glömts bort. Hon suckar. Det är för stort, tänker hon. Det har gått för långt. Vad kan jag göra? Det sitter så djupt rotat i människan. Rädslan att inte räcka till, rädslan att inte få vara med, att bli utesluten, att inte nå fram, att inte bli accepterad, att bli kritiserad, att sticka ut. Att inte bli älskad. Eller sedd, hörd och lyssnad på. Hon började följa sin inre röst. Lyssna mot alla odds. Även då hon blev sparkad på. Även då glåporden haglade. Även då hon hotades och var livrädd. Ibland var rösten inom henne liten och skör och svår att höra men vissa dagar var den stark och tydlig. Med hjärtat som ledsagare började hon plöja mark. Hon tog tillbaka rätten att vara den hon var - inuti. Med rätten att känna alla sina känslor oavsett karaktär. Som en resa genom livet, övade hon sig på att vara sig själv. Åren gick och vandringen blev allt tuffare. I denna värld är det svårt att gå barfota med öppet hjärta. Men hon gav sig inte. Hennes djupa tro på människans förmåga till läkning tog henne steg för steg mot en ljusare framtid. Med hopp i hjärtat. För hon hör oss, och vi går med vördnad med våra steg och hedrar henne. Vi tackar för de gåvor hon ger oss varje dag och ler åt solen, månen och stjärnorna. Vi är dem som vet. Vi vandrar i Gudinnans fotspår. Minns vem du är, minns inom dig din feminina kraft, stå stolt över att födas återigen som kvinna. Ta tillbaka rätten att hedras över gåvan att ge liv åt världen. Ta tillbaka rätten att bli sedd med respekt och vördnad. Som jämlikar. Som Yin och Yang, som mörker och ljus. Balansen ska åter råda. Bägaren har runnit över. Det är dags nu. Namaste Iona   [social_warfare buttons="facebook"]

KONSTEN ATT FÖLJA VÅR SA

Lyssnar DU på den sanna längtan och kallelsen i ditt inre?  Vägen till lycka handlar mycket lite om att ”lyckas” (i den yttre världen), ”få” (yttre ting, egots önskningar) eller ”ha” (det rätta jobbet, de stora pengarna, den framgångsrika karriären, ‘den stora kärleken’ och ”happy ever after”-scenariot). ✨ Det handlar om förmågan, viljan och modet att gå sin egen väg, att följa hjärtats sanna längtan och själens stilla viskning. ✨ Det handlar om att skilja ut vad som är ”sant” (befriat från egots önskan om yttre bekräftelse). ✨ Det handlar om att följa längtan – längtan efter den stilla men beständiga vardagsglädjen och det varande, verkande och skapande som får vår själ att dansa gladare och lysa starkare, vackrare och tydligare. Vägen dit går via avskalandet av allt det som INTE är ”sant” och harmoniskt, allt det som dövar, distraherar och skymmer sikten ifrån vår vackraste vision om oss själva och det liv vi på djupet längtar efter att leva. För att nå dit behöver vi tillägna oss konsten att lyssna in de subtila känslorna, viskningarna och signalerna som vi bara har tillgång till INIFRÅN vår egen varelse – den högre guidning vi alla får, hela tiden, men som det är så lätt att glömma bort att faktiskt, aktivt, lyssna efter och ta in. ✨ Välj DIG. ✨ Välj stunder av tystnad, stillhet och ”bara varande”. ✨ Välj omsorg om din egen person, personlighet, energi och kropp. ✨ Välj mer av det som tillför större helhet, glädje och djupt läkande i ditt liv, snarare än tillfällig distraktion, kortsiktiga kickar och belöningar och/eller ett varande utifrån andra människors önskningar, krav och förväntningar. När du väljer DIG, när du börjar lyssna inåt, på riktigt, när du börjar följa din egen guidnings stig, då förändras själva livet (via din perception, här handlar det inte om ev. speglingar utifrån), världen, dina relationer och hela ditt VARANDE. Det är först när vi vänder blicken och vårt fokus INÅT som vi på allvar, och i den renaste bemärkelsen, börjar SKAPA vårt liv – i MEDVETANDE – i motsats till att bara följa med strömmen; eller i värsta fall enbart existera. Det är där och då livet blir magiskt, det är där och då de stigar vi aldrig ens visste att vi ville vandra uppenbarar sig, och det är där och då vi öppnar upp för den inre visdomen och förmågan att FÖLJA (den inre guidningen) i TILLIT, snarare än att försöka kontrollera och framtvinga livets vindlingar och svängar utifrån det begränsade logiska sinnet. DU ÄR MAGISK. DU ÄR SKAPANDE ESSENS. DU ÄR ALLT DET DU ÖNSKAR ATT DU VAR/HADE. DU ÄR DEN DU HAR VÄNTAT PÅ. ALLT DU NÅGONSIN ÖNSKAT DIG VAD GÄLLER INRE FRID, GLÄDJE OCH TILLFREDSSTÄLLELSE LIGGER REDAN SOM ETT FRÖ OCH VÄNTAR PÅ ATT DU SKA SE, SÅ, VATTNA OCH VÅRDA DET. SÅ ATT DET KAN VÄXA OCH EN DAG SLÅ UT I FULL BLOM.  💖 Älskade, vackra människa, släpp fram ditt unika, strålande och transformerande ljus – världen behöver det – världen behöver DIG – i formen av ditt sannaste, renaste varande och uttryck! ✨💛✨ Med kärlek, Johanna Johanna Hultin är en öppen energikanal, fysisk healer, distanshealer och andlig vägledare. Hon erbjuder bl.a. frekvenshöjande aktiveringar och håller även kurser för andlig-personlig utveckling och högre medvetande. JOHANNA & SOUL RELEASE: Den primära, engelska hemsidan:  Soul Release International & Open Hearts United Ny, officiell Fb Profil: Johanna Hultin Ny, officiell/internationell Fb-sida: Soul Release International Den svenska Fb-sidan:  Soul Release – Heart Opening & Activations Den svenska hemsidan: Soul Release – heart opening & activations Den ursprungliga, engelska Fb-sidan (från tiden före Soul Release-projektet): Source Light Distance Healing

THE ART OF BECOMING; Liv

  THE ART OF BECOMING; Living Life To The Fullest While Allowing It To Unfold In Peace – a word of guidance for the Aspiring, perhaps struggling, Lightworker, straight from my heart and personal experience.   I thought I’d share a bit of my story. I get a great number of messages from people who feel drawn to the world of spirituality and who dream of becoming a professional in the field of healing or mediumship etc. Most of them are sad, frustrated and stressed, feeling that a lack of money keeps them from pursuing their dreams and goal.   We live at a time in history where people have become conditioned to WANT – and to want whatever they desire RIGHT NOW. And unless the desired outcome manifests within a certain, desired time frame they feel disappointment and their energy drops. Frustration enters the picture. Today’s popular mainstream (and Big Buck) spirituality, sadly, helps to reinforce that notion as well, by preaching that anyone at any time can have whatever they desire with a mere snapping of fingers.   Now, as we all know, if we want something in life there are certain steps we need to take in order to eventually get to where we’re going. And in the world of energy the reality is that in order to manifest something positive that brings joy, we need to stay in and hold a matching frequency; namely joy, or anticipation, or excitement. The universe responds not to “wants” and wishes, it responds to the main frequency we send out, in each and every Now.   If we get stuck in a rut of disappointment and frustration, perhaps a feeling of hopelessness, then THAT is the frequency – and as such, the “order to the universe” – that we send out.   Life is a journey. It has no beginning and it has no end. Every experience in life – from the happiest, most beautiful moments to the toughest, most grim and difficult to endure – is a stepping stone on our path of BECOMING. Becoming the full spectrum of what and who we truly are.   This means that even during the periods in life when we SEEMINGLY aren’t getting anywhere close to where we, in our minds, plan or wish to go, we’re STILL BECOMING. We are becoming the one we’ll need to BE, eventually, that day some time in the future when the door to, say, the right education opens up.   Nothing is wasted in life; no event, no hardship, no happy moment no time past by, it’s all just bits and pieces along the way that help SHAPE and FORM us; a diamond in the rough slowly getting polished. Especially so if we fully take in each moment, each life occurrence and also LEARN from each and every situation and experience. That part of the equation, of course, is vital and the very thing that WILL speed things up.   Seen from that perspective it becomes easier to Let Life Unfold, without dozens of preconceptions of “hows” and “whys” and “whens” – and this kind of ‘settling down’, within, does indeed help us stay grounded, stay focused – one task at hand at a time – and in peace, no matter what. And once THERE, you hold an energy vibration that works in your FAVOUR, rather than bring in more of the previous frustration.   When it comes to the more major decisions in life, such as what we want to do for our own personal growth and satisfaction, or for a living, we must first look at the current situation with a sober, crisp and 100% HONEST gaze.   We live in a 3D reality within which there are certain rules, rules we can’t dismiss just because we’d much like to. Step one is to understand and accept the rules, and then figure out how to work WITH them, rather than endlessly ignore or fight against them. Unless we actually BEGIN – from the very point where we’re currently standing, in a grounded, realistic and conscious fashion, we’ll never get anywhere at all.   So, if money is the issue at hand then the starting point would be to ask ourselves:   “how do I fund my dream of becoming, say, a professional lightworker?”   And then the next step would be to do whatever it is you NEED to do to act upon the answer to that question.   Perhaps you’ll have to take on an employment that appears to be something you’d rather not do, but that, as a matter of fact, might be JUST THE RIGHT THING since it will indeed provide you with the income you need in order to one day, further down the line, be able to start taking those classes, courses and what not that will then help you become the trained professional you dream of being.   It WILL be a PROCESS, dear soul, that I can wholeheartedly promise you. A step-by-step manifestation, rather than an instant one, because that is how life on earth is orchestrated.   I was 20 years old when I – very emotionally damaged and a complete mess, all in all – booked my very first physical healing session. A healing session that in and of itself turned my whole reality around. WITHIN, that is – NOT in the outer reality, mind you.   What turned my inner world around – in an instant – was the immediate insight I got; the realisation that THERE WAS INDEED ANOTHER STATE OF CONSCIOUSNESS AND BEINGNESS = WELL-BEING – and in that moment, quite possibly for the first time since I was a toddler, I REMEMBERED and KNEW what that means.   It was a “light at the end of the tunnel”-experience for me, this immediate KNOWING what “whole within” meant, and with it the absolute conviction that THAT was indeed where I was heading, from that moment on – should it take me the rest of my life to get there!!   The other insight was “this is what I’ll be doing one day. I WILL become a healer one day myself”. I just KNEW. Wholeheartedly – mind, body and soul – and beyond all doubt.   Due to the inevitable twists and turns of life, and the universe’s built in ‘demand’ that ‘only once one is ready comes the teacher’, thirteen – 13 – years went by before I   1. was ready   2. was able to find the right teachers/school/education, and   3. finally had the life circumstances and financial means to sign up for just the right 2-year education to become a physical healing therapist for ME.   (And little did I know then that that though it WAS my ALL at the time and truly changed my life, it was still simply the very, very beginning of what’s now my multifaceted life as a spiritual professional, guide, healer, distance healer and open energy channel…. But it was the basis, the basics, the foundation, as well as the great opening, around which all the rest could then slowly, over the years, be birthed and built)   Knowing where we’re going rarely means that we’ll be there, signed sealed and delivered, as in “all done”, within a conveniently (from the ego’s point of view) short amount of time.   Life itself, all experiences along the way, forms and shapes us into the beings that will, once THERE, be receptive, open and humble enough to soak in the knowledge and deeper understanding needed for the next great step or leap.   Then, and only then, will we find the openings for said next step.   I know this isn’t what one wishes to hear in a moment of frustration, stress or impatience, but if looked into and at least seen as a plausible possibility, then life WILL be much easier.   Every step you take – wherever you are in life; no matter how far or not you believe yourself to have come – is simply The First Step towards the next “level” of your own, personal growth. And this will be just as true once you’ve become a healer or whatever it is your heart desires.   Don’t give up, whatever you do. Hold that vision, work on making those goals possible to achieve, while TRUSTING that life will bring forth all that you need in order to get there, when the time is right.   Please be loving and patient with both yourself and life. You WILL get there, but you won’t get there before your time has come. You can speed things up by doing the advised or necessary work, planning and execution each day, but none of us can force circumstances.   And in the meantime; do what you can for YOU on a regular basis: take a physical healing treatment once in a while, listen to clearing-energy raising meditations (there are TONS of those, all free, on youtube, for instance), sign up for online newsletters that inspire you in your every day life etc and so on.   Each small step, each little thing you CHOOSE to do, and follow through with, is what will bring you the “prize” at the end of the road. And without them, it will forever remain a distant mirage on the horizon.   May you stand firm in your knowing, your faith and your trust in YOU and Life and this magnificent Universe of Possibilities!   Much love,   Johanna JOHANNA & SOUL RELEASE: Website & Open Hearts United Membership: Soul Release International, Johanna Hultin New Official/Public Fb Profile: Johanna Hultin New Official Fb page: Soul Release International Original Fb Page: Source Light Distance Healing The Swedish Site: Soul Release – Heart Opening & Activations

Crea diem!

Mitt första, lite korta, blogginlägg i min mer personliga blogg. Det ska bli spännande att blogga på ett mer personligt plan. Jag är bloggar för den underbara Tidningen Nära sen fem år tillbaks där jag bloggar om andlighet, attraktionslagen, tankens kraft med mera. På denna blogg kommer jag mer dela med mig av mitt liv. Mitt drömliv. Ljus och kärlek, Helena-Magdalena

Över 650,000 har bett at

Sedan EU-domstolen den 14 maj 2014 beslöt att privatpersoner har en rätt att "glömmas" av sökmotorer som Google har över 650,000 förfrågningar utförts till sökmotorn. Egentligen är det en rätt att be om att vissa länkar ska tas bort från sökresultaten, vilket sedan kan göras - förutsatt att de uppfyller vissa krav. Länkarna måste bevisligen vara ”felaktiga, otillräckliga, irrelevanta eller överdrivna” för att kvalificera för borttagning. Totalt har 2,4 miljoner länkar förfrågats för borttagning, men endast 43,3% av dem har godkänts (och tagits bort) av Google. Eftersom lagen endast gäller inom EU kan länkarna dock finnas kvar i utländska versioner av Google. Ny lag i år Den 25 maj 2018 träder en ny lag i kraft som ger privatpersoner ännu mer kontroll över sin information. Den nya lagen ger dig rätten att begära ändringar i, radera, begränsa eller få uppgifter utlämnade till dig - oavsett vilken typ av uppgift det är och i vilket format. Exakt vilka konsekvenser det kommer att ha är svårt att förutsäga, men många företag i dagsläget förlitar sig på information som de samlar och/eller köper in från så väl egna som andra källor. Läs mer: https://nyadagbladet.se/it-overvakning/650-000-har-nyttjat-lagen-om-ratten-att-bli-bortglomd-pa-google/ https://www.dagensanalys.se/2018/02/effekten-av-ratten-att-bli-bortglomd-google-har-raderat-over-en-miljon-lankar/ https://www.dagenssamhalle.se/debatt/raetten-att-bli-bortgloemd-blir-svensk-lag-naesta-ar-31741 http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?docid=152065&doclang=sv Googles "Insynsrapport"

A nice cup of tea

Till alla te älskare kan jag varmt rekommendera London Tea Exchange. Jag älskar en härlig kopp te, att få varva ner efter en lång dag och bara njuta av smaken. På eventet  för lanseringen av nya bloggportalen Delacay så fick vi afternoon tea med lite smått och gott. Och vi fick 2 påsar goodiebags den ena fylld med te. Jag testade 4 olika sorters te och alla fyra smakerna var smak av lyx. Nu har jag köpt flera olika sorters te så nu ska jag ha afternon tea och bjuda hit några vänner :) Så ta dig en stund, kryp upp i soffan och njut av en god kopp te från London tea exchange. Här kan du gå in på deras hemsida London tea exchange.