• Kategorier
  • The Latest Style
  • Arkiv

Foto

Nya såpbubblor

Tänk vad skoj det är med såpbubblor. I går morse när jag kom hem från Arlanda var det fortfarande minusgrader . Tyst och stilla och solen kikade fram mellan husknut och träd. Doften av kaffet som stod och puttrade i  perkulatorn spred sig ut på trappan . Det är fantastiskt med sådana morgnar trots att jag bara klarar ca 30-40 min ute med  mina händer. Fingrarna blir vita och bortdomnade när jag är ute och står still . Men en enda såpbubbla lyckades stelna och jag fick lite foton. Hihi det gäller att ha tålamod!

Hon står bara där

I går vid vägkanten  stod hon bara där och tittade. Jag stannade bilen och tittade tillbaka. Hon är inte stor men ändå blir man lite rädd och upplever henne stor. De brukar vara två men igår var hon ensam. Sedan går hon över vägen och går mot det lilla bostadsområdet för att tvärt vända och gå åt andra hållet. I höjd med min bil stannar hon och bara tittar. Det ser ut som om hon försöker säga något för munnen rör sig. Jag tänker på Solögas bok om djurens budskap: "Din gåva är att vara nöjd med Livet." "Praktisera älgarnas budskap genom att välja att se vad du har (inte det du saknar)och se det du faktiskt har åstadkommit. . Kliv ur känslan av missmod och välj att vara nöjd i nuet och din situation förbättras." Så denna kalla morgon -19 grader väljer jag att tänka som älgen. Och fy, ja det är kallt men oj så vackert det är och ljuset kommer tidigt på morgonen nu. Njuter av kall fin morgon. Njut av dagen kära vänner!  

Snart är det påsk

Det var en kall morgon. Och det var svårt att kliva bort från det varma täcket. På språklekslektionen i morse med F-klassen rimmade vi fritt. Jag sa; "gul" Alla barn nästan skrek "ful" Hihi ja det rimmar ju faktiskt, men jag ocker det är så fint med gult till våren och påsken. Påskliljor hör våren till och dessa bilder är från förra året. Men mina favoriter är ranunkler ! Så magiskt underbara. Förra året försökte jag med en ranunkel i kruka. Den höll inte och jag tyckte det var svårt att sköta rätt. Kanske snart dags att vårstäda hemma :-) Då kanske den gröna gräsmattan och vårblommorna kommer snabbare. [caption id="attachment_335" align="alignnone" width="1024"] Kall påsklilja[/caption] Njut av solen, den värmer lite trots allt.

Punctum

Jag sitter och funderar på söndagens fotoutmaning hos fotosöndag Veckans tema är punctum och används inom fotografi. När man betraktar fotografier skapar det en känsla inom oss. Positiv eller negativ. Det är så olika hur vi reagerar. Fotografer har ju oftast en tanke bakom sitt fotografi, de vill säga något till betraktaren, väcka nyfikenheten i oss. Bilderna måste vara fotograferade denna vecka för att få vara med. Men här kommer några av mina gamla bilder som jag hoppas väckt något hos betraktaren .

Söndagens fotoutmaning

Fotosöndag är en grupp på flikr där tanken är att man tillsammans med andra fotointresserade ska hitta inspiration och utvecklas till att bli kreativare i sitt fotograferande. Varje vecka fotar alla utifrån samma tema och sedan ser man hur andra tänker, tolkar och genomför sina idéer, man kommenterar också gärna varandras bilder.. Vem som helst kan delta.  Fotografera med kamerautrustning eller din mobil. Tanken är att alla kan lära av varandra  och att det är variationerna, tolkningarna av de teman som presenteras, som är hela grejen. Och temat då?, Det kan vara allt från något tekniskt, en känsla, en symbol eller ett uttryck. Den här veckan var det "bild". Hur fotograferar man bild? Titta in på flikr och ta del av alla bidrag. Själv hade jag lite svårt med kreativiteten den här veckan p.g.a. en massa andra saker.... Ha en skön söndagskväll. Nu blir det fotsätt bakning av grytbröd....  

Fotosöndag 4/3

I söndags var det "stark" man skulle fånga i en bild i fotosöndags fotoutmaning. Oj vad jag funderade då jag trodde att många kanske fotade chilifrukter som är både starka och färgglada. Efter lite funderande kom jag på huggkubben i vedboden.... Starkt jobbat att fylla vedboden med ved. Titta in på Flikr för fler bilder

Fotomässan with love

Finns det något bättre än att dela sina intressen med sin bättre hälft? Jag tror inte det iaf, speciellt inte när man samtidigt får så mycket utbyte av varandra! I helgen var jag och babe på fotomässan, jag ville egentligen bara göra rent mina kameror inför att jag ska sälja dom men varken Canon eller Samsung fanns på plats! Det tycker jag var riktigt dåligt faktiskt. Men babe var glad för Sony var där så han fick lämna in sin, medan den blev ren och fin så passade vi på att gå omkring på mässan, lyssna på lite föreläsningar och testa lite nya leksaker.  Vi hittade så mycket roliga saker till studion, fick massor med tips om blixtar som jag kämpar mycket med och tog en liten massagepaus. Vi var inte där så länge och vi skippade dom andra mässorna som var samtidigt men det var så kul att gå med någon som förstår mitt intresse och försöker förstå sig på och lära sig vad jag vill få ut med mina bilder så vi kan hjälpa varandra. Och även om själva fotomässan är gratis att gå på som press så slutade det självklart med att babe bokade en ritplatta och jag en helt ny kamera! Efter mycket om och men så har jag nu bestämt mig för vilken modell jag vill ha, och det blir en Sony nu eftersom vi har så fruktansvärt mycket objektiv och tillbehör till den redan. :) Nu måste jag bara få tummen ur och sälja mina kameror så jag har råd att hämta ut min nya. ;)

Vinterfoton på isen

Idag har jag jag och babe haft sååå kul, vi körde en favorit i repris och tog lite vinterfoton på isen. ♥ Det var lagom kallt för mig kan jag ju säga, men resultatet var värt varenda frusen tå! Vi testade faktiskt att ta ett par bilder igår men det var så kallt att det gick inte, men idag blev dom grymma! Vi passade på att ta lite bilder till lite nya samarbeten och lite annat skoj, jag ska välja ut några riktigt snygga som ni ska få se här sen. Sen kommer ni så klart se dom andra på insta och här sen när det är dags. :) Det som var lite kul också var att det tydligen var exakt ett år sen som vi fotade sist på isen. Det kom upp som minne på Facebook imorse. Och när vi kollade igenom bilderna nu precis när vi kom hem så såg vi direkt vilken enorm skillnad det var på den här fotograferingen och den vi gjorde för ett år sen. Vi båda har blivit enormt mycket bättre, säkrare, vanare. Jag vet inte hur många bilder vi tagit ihop sen dess men det är måååånga. ;) Den här lampan hade vi även med oss på stranden i Thailand, den är helt magisk när det kommer till fotoljus, väger absolut ingenting och vi har den antingen på ett stativ eller håller den i handen. Vet ni förresten hur lyckligt lottad jag är som har en kille som älskar att fotografera? Jag får lära mig hur mycket som helst och vi har så häftiga bilder från Thailand och här hemma som jag tänker börja visa er. Jag älskar att vara hans modell och det är så enkelt när han också har en egen fotostudio hemma som vi kan leka med. Ni kommer få se mycket mer av både bilderna och utrustningen som vi använder oss av och jag hoppas att ni tycker det är lika kul som vi! ♥ Nu ska vi värma oss med några vänner i stan och fira St Patrick's day. Jag hoppas på att få grön öl nånstans, det har jag fått nått år tidigare. :p