• Kategorier
  • The Latest Style
  • Arkiv

Föräldraskap

Årets första pulka åkning :)

[gallery size="full" ids="69,70,71,72,73,74,75,76,77,78"]

Sjukstugan fortsätter

Den här helgen har inte varit den lugnaste. Luan är fortfarande dålig, bättre än han var i fredags kväll, men han är enormt hängig och vill mest ligga i sängen. Man är så maktlös som mamma när man inte kan göra nått för att dom ska må bättre. Jag ligger där i sängen med honom, klappar hans panna, pussar honom, ger honom alvedon mot febern, äter glass ihop och ligger under samma täcke och gosar. Vad mer kan man göra? Blir att vara hemma från dagis i veckan och bara återhämta krafterna. Förhoppningsvis blir han bättre framåt kvällen, det borde börja ge sig nu, ikväll har det gått 48 tim sen allt startade. Så vad ska jag sysselsätta mig med under dagen medan han ligger och vilar? Kanske försöka orka med att ordna med bilder till ett samarbete ihop med JFR igen. Fick hem ett par snygga open split byxor. Jag var lite skeptisk när jag såg dom, men dom sitter som en schmäck på. Får helt enkelt se vad som kommer hinnas med. Får ta dagen som den kommer.

Vilken natt, magsjukan tog över hemmet

Godmorgon, klockan 08.oo i morse vaknade äldsta sonen och kom in i vårat sovrum och kröp upp i sängen. Sen dess har vi legat under mitt täcke och tittat på film och myst i lugn och ro. I ca 1 timme orkade han, sedan somnade han om. Saken är den att våran kväll igår blev inte riktigt som planerat. Stod och laga mat och gjorde hemmet samt barnen redo för sänggående. Men så kom första kastspyan som sedan resulterade i en mardröms natt för Luan. Usch så dålig han varit min lilla älskling. Hemska magsjuka ! Jag har känt mig så maktlös som mamma, önskat att jag kunde vara sjuk istället för han. Har gjort mitt yttersta för att han ska klara natten, men vad man än gör så kan man inte ta bort illamåendet och kräkningarna. Man kan bara finnas där och rå om. Nu får jag hoppas att Ledri klarar sig, han är ju bara 6 månader och det skulle bli så jobbigt för honom om han insjuknade. Luan är ändå 18 månader och kan sätta sig upp i sängen på egen hand (med hjälp av mig såklart), men en sån liten bebis som Ledri vänder sig knappt själv. Hur som.. lördagen här hemma får helt enkelt bli en sjukstuge dag. Hade egentligen tänkt att jobba lite med en del samarbeten (fotar alltid på helgerna), men i såna här lägen kommer allt annat i sista hand och barnen först. Nu blir det att dricka upp kaffet, städa lite "ifall" jag själv skulle åka på skiten och blir sängliggandes. Vi får hoppas att jag klarar mig så jag kan rå om Luan nu under dagen istället. Hoppas ni är friska och mår bra.

Att skryta om sina barn

Nu kan jag inte låta bli med att skryta om en sak för er!     Jo det är så att min dotter är så otroligt duktig på att rita och här visar jag några exempel. Första exemplet är när hon ritade av ett motiv från en tavla som sitter i vardagsrummet och tycker att hennes teckning är mycket finare än originalet.     Varför skryter jag om det här? Jo för att jag vill och är framför allt en stolt mamma till mina barn och så känner dom flesta föräldrar för sina barn. Jag var också väldigt konstnärlig som liten då min mamma skröt även om mig samt att hon peppade mig att utveckla talangen. Min dotter behöver också bli peppad för hon påstår att ritningarna inte är fina trots att jag verkligen visar uppskattning. Men jag känner igen det där för jag var faktiskt exakt likadan som liten. Lilleman är också duktig på att rita men han har inte samma intresse som sin syster med att rita då han är väldigt kreativ på andra sätt. Som att bygga egna saker av olika föremål som kartonger, bygga med lego med svåraste byggsatser och sitt intresse för matlagning. Jag har visat för er tidigare men ska snart visa igen om hans påhittade saker.   Här är ett exempel till på olika frukter som hon även har ritat. Nu har jag varit sådär lagom skrytsam men det tycker jag är tillåtet ibland. Önskar er en fortsatt härlig onsdag och vi ses senare mina finaste!   //PUSS   ♥

BARNEN HAR GLÖMTS BORT I DISKUSSIONERNA KRING SEXUELLA ÖVERGREPP

I dag talas det mer om våldtäkter och sexuella övergrepp i Sverige. Tack  #metoo Men vi ser fortfarande nedlagda utredningar och att offren inte har någon röst. Rättsväsendet lägger ned utredningar på löpande band och offren får ingen upprättelse. Människor känner mer och mer frustration över den otrygghet kvinnor och unga flickor lever i. Men fortfarande glömmer vi barnen. Alla de tusentals små barn som utsätts för grova övergrepp i sina hem. Av sin trygghetsperson, den person som skall finnas där och fostra, älska och skydda. Konsekvenserna för dessa barn blir katastrofal eftersom barnen inte riktigt förstår vad de blivit utsatta för eller att inte alla barn blir använda på detta sätt. Ofta intalar förövaren barnet att det är kärlek och att alla föräldrar gör på detta sätt. Barn tvingas om och om igen berätta om sina upplevelser för olika myndigheter samtidigt som de många gånger på ett brutalt sätt blir tystade av förövaren och av samhället. Det finns nästan aldrig några vittnen och spermier i trosorna bortförklaras. Skador på barnen tas inte på allvar. Skall vi ha det så här i Sverige 2018? Barn tvingas många gånger gråtande till sin förövare. Skall vi acceptera det  här i Sverige 2018? Ansvaret för att ett barn inte skall behöva sova hos sin våldtäktsman ligger hos barnet. Vi ska inte ha det så här i Sverige 2018? Nu börjar den svåra kampen för det utsatta barnet d.v.s. vårdnadstvisten. Den misstänkte förövarens manipulationsprocess. En förövare är mästare i den konsten, vilket säkert alla förstår. Hen har tidigare manipulerat sin omgivning, barnet och sin partner. Hen får alla på sin sida... förskola, socialtjänsten osv. Oftast slutar allt med att barnet får fortsätta vara föräldrars egendom, utan att bli lyssnad till. Det är på tiden att vi skrotar Föräldrabalken och upprättar Barnabalken i stället, där barnen får komma till tals. Där vi sätter barnens behov först i enlighet med Barnkonventionen. Vi accepterar inte att vi har det så här i Sverige 2018. Amanda Kullenberg Verksamhetsansvarig Föreningen Atsub

Vi ska försöka skaffa barn- på naturlig väg

Efter resan till Thailand är det dags... Någonting som vi tänkt fram och tillbaka på och planerat under lång tid. Men vi känner att vi är redo nu. Vi ska försöka en gång att få ett barn på naturlig väg. Min högsta önskan är ju att kunna bära ett barn, vara gravid. Vägen dit kommer vara svår. Det kanske inte går... Men vi ska försöka. Så efter att vi kommer tillbaka till Sverige ska vi boka en ny läkartid, ta ut min P-stav och gå igenom saker- ännu en gång... Jag kommer få lite insatser från tidig graviditet har dem lovat mig. Progesteron till att börja med. Jag ska även försöka mig på att få et cerklage, en gång till...  De har ju nekat mig det... men nu när man säger att det är allvar, att vi tänker försöka så kanske de ändrar sig. Att bli gravida är ju någonting de egentligen avråder från.  Min kropp kommer antagligen, med största sannolikhet att vilja föda igen i vecka 23, som de två gångerna innan. Jag kommer med största sannolikhet att behöva många veckor på sjukhus...  Men vi är redo... Jag är redo! På nått vis ska vi få en liten bebis, ett syskon till Ava...  Vi prövar såhär först och går inte det så finns det andra sätt. Nästa steg blir att försöka med surrogatmamma. Men eftersom jag så gärna vill vara gravid och det finns en chans att det kan gå bra plus att det är otroligt dyrt med surrogat så prövar vi det naturliga först... I natt drömde jag till och med om att jag hade en liten i magen som sparkade där inne. Ava är också så otroligt redo för ett syskon.   Det kommer dock bli en tuff tid för alla i familjen och mycket förberedelser för alla om hur graviditeten kommer bli.  Men det ska gå bra!