• Kategorier
  • The Latest Style
  • Arkiv

Allmänt

Nytt år nya vanor

Har ni tänkt på hur mycket lättare det är att förändra en vana bara för att det är nytt år? Eller så lätt kanske det inte är för det krävs en hel del från oss för att kunna ändra än vana. Först behöver vi ha motivationen till att göra det samt se varför det gynnar oss. Du har säkert hört påståendet att det tar 21 dagar att ändra en vana och utveckla ett nytt beteende. Men stämmer det verkligen? Du kanske har tankar om hur du borde leva, men gör i slutänden ändå som du brukar. Ofta gör vi det vi är vana vid, oavsett om vanorna är bra för oss eller inte. Vanor blir lätt till en livsstil. Det som är vant är tryggt, och kan kännas som det enklaste och bästa för stunden. Nyligen utfördes dock en intressant psykologisk undersökning i ämnet i Storbritannien.  96 personer som var intresserade av att skaffa nya vanor som till exempel att äta en bit frukt till lunchen, eller motionera 15 minuter om dagen ingick i undersökningen. När man sedan letade efter mönster i studien märkte man att det tog i genomsnitt 66 dagar för ett nytt beteendemönster att hamna på en platå,och bli så automatiskt och rutinmässigt som det någonsin kommer att bli (risken är ju ändå stor att de efter ett tag slutar med sina nya sunda vanor). Olika beteenden tog olika lång tid att införa. Till exempel tog det en deltagare att börja dricka ett glas vatten om dagen, och en annan behövde 254 dagar på sig att göra 50 situps före frukost varje dag. Andra observationer värda att nämna är att det inte verkar som att det har någon betydelse för att införa nya vanor om man missar någon enstaka dag under programmet, och för en liten del av människor tar det väldigt lång tid att införa nya vanor. De är nästintill ”vaneresistenta”. Slutsatsen är alltså att det i de allra flesta fall tar mycket längre tid än 21 dagar att införa en ny vana, och att det är mycket beroende på vad det är man vill förändra/införa för nya mönster i sitt liv. Dessutom verkar en nyckel i det hela vara att det nya beteendet internaliseras genom att repetera det nya beteendet ofta i den inledande fasen. Men ur ett längre perspektiv är det alltså ingen fara om man hoppar över en en dag då och då… bara man inte gör det till en vana! - källa: sping.org.uk Du har säkert hört påståendet att det tar 21 dagar att ändra en vana och utveckla ett nytt beteende. Men stämmer det verkligen?  

God fina Morgon

God morgon! Inatt kommer de med snö. Detta blev barnen glada för så idag hoppas jag på på pulka åkning för dom. Igår fixade jag Domän namn hos Loopia. Lite rörigt men efter mycket om och men så går de bra. Nu ska jag bara få igång mitt domän namn med. Så de ska bli roligt. Jag har bloggat ett tag på olika ställen. Jag blev en av dom första som fick bli med på denna Bloggportalen jag är på nu. Delacay är en bra bloggportal. De är mycket support man får och man får verkligen hjälp av dom. De är inte alls som dom andra. Är du nybörjare eller du kollar runt på olika bloggförslag. Då kan jag starkt rekommendera Delacay. Så ge de ett försök. En super fin bloggportal som verkligen funkar och är genom tänkt. Ha en fin dag

En tråkig dag

God dagens gott folk. Idag har de varit en väldigt seg dag. Så passade på att installera The Sims 4 som jag satt och spelade lite. Idag har de varit jobbig dag för Waleria. Känner mer och mer att dagis inte passar henne. Då hon inte fixar så stor grupper med människor och personal byte hela tiden som de är här uppe. Jaha vad händer under kvällen då? Jo dom ska lägga sig mellan 18-19. Sen när dom väl sover ska jag spela lite World Of Worcraft (WoW) vilket vi spela på kvällarna när dom sover. Imorgon blir de att ta de sista innan dom 2 stora flickorna kommer ❤❤   Nu får ha en kanon bra kväll.  

Söndag!

God morgon. Idag är de söndagen den 4 Mars. En del ligger nog bakis idag haha. Jaha vad ni göra idag? Idag tänkte jag göra följande. * "om mig" inlägg * Inlägg om Hata och Älskar. * Ta de lugnt Om mig inlägget kommer vi får veta lite om mig haha. De säger jo sig själv :) Inlägger om Hata och Älskar. De är för att de är så mycket hat i världen och de är inte värt de. Så kommer beskriva hur jag ser på de och hur man kan göra för att leva i Harmoni. Ta de lugnt. Ja tack. Njuta med barnen och bara få vara.   Fram till dess. Ha de så fina.

Godmorgon

God morgon Gott folk! Igår vad de fredag och en del hade nog de roligt med festande eller vara på krogen. Men andra kanske var med familj och vänner kanske en bil eller så. Själv vad jag väldigt låg igår. Då jag inte mådde så bra. Så ville inte gör så mycket. Idag blir de typ samma sak men ändå inte. Jag kommer hålla lite andekontakt och avläsning för en kanske 2 tjejer. Sitter här och kollar på lite ansiktsmasker Klicka här. Jag fick jo en ansiktsmask från Thailand. Har en bekant som är där. Men hon kommer hem på Tisdag 😊 Funderar på att om jag vill köpa denna här Klicka här.  Men jag vet inte. Jag brukar inte hålla på med mina ansikte så mycket haha.   Detta inlägget innehåller reklamlänkar.   Ha en fin dag ❤  

Kallt

Hej underbara läsare! Jaha då man tagit sig med nöd och näppe utan för dörren. Men hy vad kallt de är ute. Enligt termometern så är de -7 grader i Göteborg. Riktigt kallt. Som hamn stad som de är och vi som inte bor så jätte långt från älven heller. Här i gamlestaden blir de kallt då de blåser med. Jaha vad händer mer här idag då? Ärligt inget. Jag har sånt ångest att jag har ont i huvudet. Vilket inte alls är roligt. Vad ska ni göra idag då? Jag sitter på Cmore och slappar igen Farmen. Vilket drama de är där. Waleria kollar på film. Idag är de en film dag. Elvira sitter med pappa.   Hoppas ni får en fin dag idag

"De här är till dig"

Ännu en fin dag! Helt otroligt att vi i maj har högsommarvärme! Igår efter ett möte satte  jag mig på en parkbänk nedanför stans kyrka för att "landa" en stund i tankar och andra upplevelser som kommit upp till ytan. Det var så varmt så jag föredrog skuggan. I dag var vi till biblioteket med f-klassen och på tillbakavägen till skolan satte vi oss på en gräsmatta full med maskrosor.  När vi satt där kom ett par killar och gav mig en stor bukett med maskrosor. Åh !!!! "De här är till dig Carina". Gissa om man blir varm i frökenhjärtat!   Vi hittade också en avbruten gren från äppelträdet som stod på gräsmattan. Perfekt tillfälle att prata om allemansrätten. Och den kunde de ju allihop :-)  

Lata dagar

Oj oj, idag har det nog varit varmaste dagen i majmånad. 28 grader i skuggan. Visst är det underbart, men oj vad seg man blir. Planterat lite örter och annat.  Förra sommaren såg min mårbacka ut så här. Nu har jag tagit sticklingar och planterat alla, så får se hur de tar sig.  Jag älskar verkligen pelargoner och tror att jag alltid haft de i mina fönster om somrarna trots att det vissa år inte " har varit på mode" med just dessa gammaldags blommor. När äldsta sonens lärare i åk 3 gick i pension fick jag en pelargon av henne som kom från hennes mamma. Tyvärr klarade jag de inte och för några år sedan dog moderplantan.....jättetrist. När jag ser bilden från förra året blir jag åter igen sugen på att skaffa en plättar på tråd. Hahaha den dog i vintras. Jag är inte så bra på blommor säger min mamma *ler*   I år har det kommit rosenskära i krukan och en annan liten vit blomma som jag glömt namnet på. I zinkkrukan står dahlia imperialis och växer. Den ser ut att trivas fortfarande och jag håller tummarna att den växer. Den är jag riktigt nyfiken på.   En mörkt Här Här är det en sammetsröd pompondahlia med namnet Natal.  Den har mycket vackra täta kronblad. Den ska passa bra och vara väldigt hållbar som snittblomma.  Hoppas hoppas att jag lyckas.   Stäppsalvian med rosa blommor i långa spiror och är omtyckt av fjärilar och bin. Den har jag planterat mellan dahliorna. Jag funderar också på något fint gräs  att ha framför dahliorna. Som sagt, idag har varit en riktigt lat dag. Nu blir det lite grill till kvällen. Ha en riktigt fin lördagkväll!        

Trädgårdsfix och sol

”Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Odla.nu”. Åh så skönt med ledig dag! Solen lyser från en klarblå himmel och jag har varit uppe sedan ottan. I dag blir det lite fix med blommor till altanen. Jag måste erkänna att jag känner lite stress och prestationsångest innan det blir klart. Men så småningom blir det nog bra. Dahlior har jag på gång och en av de är lite ovanlig. Jag fastnade för den innan jag hann läsa vidare om den. Dahlia Imperalis. Bilden nedan på min dahlia ser inte mycket ut för världen, men jaäg väntar med spänning. Jag har en bok om växternas språk av solöga som jag brukar titta i när jag har köpt någon växt. Om dahlia står det " Du har rätt att känna dig stolt. Ha ett starkt självförtroende för att komma framåt i livet. Var säker på dig själv och din väg och var framförallt nöjd med det du redan har gjort. Du är tillräcklig i allt du gör och har gjort allt på bästa sätt". HÄR kan ni läsa mer och köpa dahlian om du vill.   Fångade en fis av något slag i går på tulpanen. Fina att se på. Önskar er en fin fredag!  

Vilket sommarväder!

Inlägget innehåller affiliatelänkar Sommaren slog till helt plötsligt och vi människor vaknade snabbt upp ur vår dvala. Jag njuter varje sekund av sommarvärmen, fågelkvitter och dofterna. Och de här ljumma kvällarna! När det äntligen har slutat att blåsa och tystnaden runtomkring gör så att lugnet och välbehaget smyger genom kroppen. Jag älskar att tända ljus även under sommarkvällarna och bara sitta och titta. Haha, egentligen är det nu man ska ha semester. Det är ju liksom vackrast nu. Det blir många kvällar vid grillen nu när det är så fint väder. Och vad passar då om inte ett glas rosé. Just nu har de bra pris på Iitala rödvinsglas HÄR. Ljusstakarna är gamla och present från när jag var barn. Dessa är i mässing och liknande hittar ni HÄR Nu blir det snart in i duschen efter en härlig dag i solen. Men ikväll blir det ingen grillning utan mat från en Thairestaurang. Ja ibland får man väl vara lite lat. *ler*. Fortsätt att njuta av kvällen, hihi jag trodde det var lördag i dag. Hade en lördagskänsla i kroppen så att jag glömde bort att det var torsdag. Skönt! Då fick jag ju ett par extradagar :-)

Från Star Wars till dop

I går var det Star Wars dagen! Och självklart firade vi det vår skola under fritidstid. Vi har några starwars fantaster på vår skola som höll i det. Jag fotade en del men kan tyvärr inte visa. Vi hade iallafall en toppendag! Har haft lite fullt upp i veckan och nu bär det snart iväg på dop av mitt minsta barnbarn. Härlig dag får vi! Den glutenfria tårtan blev inte så snygg som jag gjorde. Krämen för lös, marsipanen sprack... Men men det får gå ändå. Tur att det finns violer i gräsmattan ;-) Ha en fin lördag!

En ö med känslor

"En gång i tiden,så fanns det en ö där alla känslor levde. Glädje, sorgsenhet, förståelse och alla de andra känslorna, inklusive kärlek. En dag fick alla känslor reda på att deras ö skulle komma att sjunka till havets botten. Så alla känslorna förberedde sig på att ge sig av. Kärlek var den enda som stannade. Hon ville njuta av paradiset på ön så länge som det var möjligt att stanna kvar. När ön nästan gått under, beslöt sig kärlek för att det var tid att ge sig av. Hon började titta efter någon som hon kunde be om hjälp, och precis då passerade rikedom ön, i en flott båt. Kärlek frågade: "rikedom, får jag följa med dig i din båt?" Rikedom svarade: "jag är ledsen, men här i båten är så mycket silver och guld, så det finns inte plats till någon mer". Då beslöt sig kärlek för att fråga Förnämlighet om hjälp, hon passerade precis i en vacker båt. Kärlek ropade till henne: " Förnämlighet, snälla hjälp mig!" " Jag kan inte hjälpa dig, svarade Förnämlighet, du är alldeles våt och kommer att förstöra min vackra båt...." Den nästa som passerade Kärlek var Sorgsenhet. Kärlek vädjade:"Sorgsenhet, snälla, låt mig få åka med dig" Sorgsenhet svarade: "Kärlek, jag är ledsen, men jag behöver vara alldeles ensam just nu". Sen såg Kärlek Glädje. Kärlek ropade: "Glädje, snälla ta mig med dig". Men glädje var så euforisk att hon inte ens hörde Kärlek ropa. Kärlek började att gråta. Då hörde hon en röst som sa: "Kom Kärlek, jag tar dig med mig". Det var en av känslorna. Kärlek kände sig så välsignad och överlycklig att hon glömde fråga känslan om hennes namn. När de kommit i land for känslan iväg. Kärlek förstod då hur mycket hon stod i skuld till den känslan. Sen fann Kärlek Förståelse och frågade: " Vem var det som hjälpte mig?" "Det var tid"! Svarade förståelse. "Men varför hjälpte hon mig när ingen annan ville"?, frågade Kärlek. Förståelse log och med sin stora visdom och kännedom svarade hon....: "Eftersom bara tid är kapabel till att förstå, hur stor kärleken är"! Skribent okänd! Jag vet inte var jag hittade denna text, men jag tycker att den är jättefin. Ha en fin onsdag alla!

Sponsrat inlägg: Nelly.com visar framfötterna inför våren!

Jag har ett par rosa/grå adidas och ett par ballerina som också är rosa. Jag älskar rosa skor på sommaren. Här hittar ni massor av vårskor i rosa och andra härliga färger. This post contains adlinks from Adviral1. Gazelle / 2. Gazelle / 3. Gazelle / 4. PW Tennis HU / 5. Campus Stitch / 6. Superstar Bold / 7. Courtvantage

De där härliga morgnarna

Fåglarna kvittrar och solen skiner. Jag försöker att sätta mig ute med morgonkaffet, men tyvärr är vinden för kall. Vinden blåser vart den vill. Längtar till den där tiden när man kan sitta i solen på farstukvisten med sin kaffekopp. Bara älskar det! Men nu slutar det med att jag får smyga mig in i köket. Den där ensamma stunden på morgonen är som en stunds återhämtning och omladdning för mig. I går blev det lite penséer även i torpet. Krukan är lite naggad i kanten eftersom den har stått ute hela vintern. Muggen kommer från keramiker Pia Ulfendahl i Uppsala. Älskar dem, men har tyvärr bara  två kvar och dessa har jag haft i ca 10 år. Titta riktigt noga på stenen...Vad ser ni? Jag tycker att det ser ut som en groda. Jag hittade stenen på Storsjöns strand någonstans. Den här bilden är mitt bidrag till fotosöndag ”formation”. I gårkväll blev det ett glas rosé på farstukvisten samtidigt som doften från grillen virvlade runt oss. Visst är doften och just den stunden härlig! Tyvärr torkade jag sönder ett glas i gårkväll. Blir så arg på mig själv då jag har sönder glas. Här kan  man köpa glasen bl.a. så jag får nog köpa in mig på lite nya glas. This post contains adlinks from Adviral Det blev en sallad till med blandad sallad, tomat, rödlök, vattenmelon, granatäpple och grillad halloumi och lite balsamico. Tänkte ha testat granatäpplebalsamico men fick inte tag på det. Ska leta vidare. Men salladen var supergod och passade bra till grillat. Nu blir det en kopp kaffe till. Ha en fin söndag!

Det kom ett sms

I morse plingade det till i mobilen och ett sms från en vän lyste på skärmen. Jag öppnar och möts av ett hjärta som singlar iväg och en bild på en björk. Åh denna kvinna tänker jag snabbt ( Positiv tanke) Tänk att hon prickar så rätt i tid när men mest behöver några värmande ord. Vi pratar inte varje dag, vi ses inte så ofta, men hon finns där <3 när man minst anar. Ogham B. (Beithe) Är du född mellan den 24 december och 20 januari, då är Björken ditt träd. Du är lite blyg , men ändå sällskaplig. Du har god smak och är fantasifull. 1.Beithe (Björk); livskraft, födelse Fågel: Fasan Sysselsättning: Arbetare Färg: Vit Orakelsvar: Beithe-runan ger dig kraft till en ny födelse, en ny början. Den renar dig liksom det friska björkriset renar i bastubadet. Björken sopar rent från allt gammalt och hjälper dig att ta nya tag. Du har en djup inre styrka och du har förmåga att återhämta dig efter motgångar. Kanhända står du vid ett vägskäl och har ett val att göra. Björken är ett lyckoträd, ett tecken på god tur. Att arbeta på: Livet är i ständig rörelse. Försök att stå ut med de förändringar som kommer i din väg. Var inte så fäst vid personliga ägodelar. Lita på din inre trygghet och våga tro på det okända. Här kan ni läsa mer om Björken - Leva med Gaia.  Det är helt fantastiskt hur väl det stämmer det som står där för just mig. Något att läsa och ta till sig. Och tack fina vän för ditt värmande sms i morse <3 Njut av solen och värmen i dag kära vänner!

Bra böcker för barn

Här kommer lite boktips för barn ca 6-9 år. Jag arbetar på en skola i f-1 klass. Just nu läser jag för F-klassen böckerna om Dunne som du hittar  Här Böcker som man bara vill fortsätta att läsa. Barnen bara älskar dem och blir engagerade och vill inte vänta på fortsättningen till en annan dag. Det är lätt att känna igen sig i Dunnes känslor och tankar. Böckerna beskriver stora känslor och tankar på ett för barn lättbegripligt sätt. Från första boken Kapitel 1 : "Det är sent men Dunne kan inte somna. Somliga räknar får för att göra det, men inte hon! Dunne räknar alla gånger hon har varit lycklig...." Jag läser bok nr 4 för min grupp och vi ska läsa alla böcker. Ibland stannar vi upp i böckerna och pratar om det som står och om funderingarna som barnen får när vi läser. Här på bokus har jag beställt alla mina böcker. This post contains adlinks from Adviral

Värmen på väg

Det är fredag och det är sol! I morse var det svårt att ta sig upp men när fredagskänslan väckte mig så gick det lättare att hoppa upp och sätta på kaffet. Det var heller inte mer än några grader minus ute. Just nu är jag så vårtrött. Men i helgen måste vi byta till sommardäck på bilarna. Jag ska också städa och göra snyggt på altanen. Det har samlats sig lite skräp där  i vinter. Huva ! Kanske det också blir en cykeltur icm det inte blåser för mycket. Hatar blåsten, allra helst när man cyklar. Jag blir fryssen och får vita fingrar och lederna mår inte bra. Jag riktigt längtar att få göra iordning ute och att värmen kommer. Det bästa är tidiga morgnar med en kopp kaffe eller varför inte en kväll med ett glas rosé. Vi går mot en fin tid!  

Hattar från förr

I morse kom det några sms från min mamma med bilder. Jag öppnade och blev riktigt förälskad! Tänk att min fina vackra mormor har burit dessa underbara hattar. Jag undrar så om det någonsin blir modernt igen att bära hattar på det viset som de gjorde förr...både män och kvinnor. Vilka hantverk! Mormors hattar har jag för mig är specialsydda efter hennes huvud. Någonstans runt Skara, Lidköping eller Götene. Jag vet inte riktigt var då mamma inte har kvar hattaskarna tyvärr. Kan tänkas att hattarna är från ca 1930-1960 tal?? Jag tror..att det här är en kanske vår/sommarhatt. Ursnygg enligt mig. Så stilig! Tänk sig en snygg dräkt och högklackade skor.... Snygg men äkta päls tyvärr. Frös man inte om öronen? Jag har även  bilder på min morfars hattar och dessa visar jag i ett annat inlägg.    

Påskharen

Påskharen hade varit i vårt klassrum i morse när vi kom. Ett ägg med gåtor och ledtrådar som vi fick gissa och leta. Alla grupper hittade sju lappar med en bokstav.... Ett ord och ordet ledde till ett litet ägg. där stod det att vi skulle gå till expeditionen i parad. Oj oj oj! Där hittade vi ett stort ägg som var jättetungt! Wow.....massor med godis. Gissa hur mycket? 4kg! Glad Påsk och njut av ljuset och vårledigt önskar jag er alla

"Din bild ska leva evigt i mitt hjärta!"

….Så står det om ranunkeln i blommornas språk. Blommor säger mer än tusen ord, de kan förmedla ett hemligt budskap eller uttrycka vad du känner som ibland kan vara så svårt. . Dessa blommor hade jag ute förra året den 26:e mars. Än så länge har jag inte satt ut några blommor. I morse var det 14 grader kallt ute.  Jag testade att ha ranunkler i kruka men det gick inte så bra tyvärr. Men vackra var de.   "Släpp alla måsten och njut istället av dagen, och se skönheten i det vanliga och enkla." "Att befinna sig i en situation som man  upplever är äkta sinnesfrid och förnöjdhet…. det är väl det de flesta av oss längtar efter att få i vardagen."

Vårfärg

I går hade jag en avkopplande dag hos Lotta på SMOG i Uppsala  Trött efter arbetsveckan och satt där och gäspa. Ett tag trodde hon att jag hade somnat. Hihi men jag böjde på huvudet och tittade på de blivande vårnaglarna. Det tog ett tag att våga ta beslutet om lila naglar. Jag är egentligen ingen lila person. Men nu blev det lila. Bilderna är inte riktigt bra. Det är svårt att fota på sig själv tycker jag.

Häftigt möte

Alltså, dessa maffiga djur! Stannade på en parkering vid en förskola och på andra sidan vägen befann sig dessa två. Jag säger bara; tur att jag kånkar med mig min kameraväska. Massor med bilar stannade ute på vägen ( det blev kö på den smala vägen) Bussen kom från det andra hållet och älgen blev skrämd. Jösses ...nervositeten rusade genom kroppen, men jag stod ju tryggt och säkert på en parkering. Några timmar senare när vi åker hemåt till mig står de fortfarande kvar. Häftiga djur! Samma älgar som alltid... se tidigare inlägg

Fågelkvitter och kaffe

Lördagmorgon och uppe tidigt. Jag ska i väg och tillbringa några timmar med Lotta på SMOG. Det ska bli så skoj och skönt. Men först kaffe. På söndag är det dags att lämna bidrag till veckans fotoutmaning på fotosöndag -"rutiner". Vi får se vad det blir? kaffe är ju en av mina viktigaste rutiner på morgonen. Ha en fin vårig lördag!  

Vårkänslor

Från kalla vinterdagar till regn och moddiga vägar. Så ser våra dagar ut och det är inte så mycket att klaga på. Det är ju så det är. Men inne vaknar sakta pelargonerna till liv och sticklingarna börjar att få rötter. Varje år lär man sig något nytt om sina blommor. Hörde eller läste någonstans (kommer inte ihåg vad) att man inte ska snurra på blomkrukorna när växterna är på väg att förnya sig. Gör man det så blir de stressade. Så just nu ser mina mårbacka pelargoner lite roliga ut då alla blad drar sig mot ljuset.  Jag har alltid älskat pelargoner, även när de inte har varit så populära. De är så  enkla men ändå så maffiga. De här är bilder på min mårbacka sedan tidigare år och ja jag har de vid liv fortfarande. Ha nu en riktigt bra tisdag!

Massor med snö att skotta

Ont i ryggen pga av att vi försov oss i början av veckan och jag "flög"upp.... Första dagen kunde jag knappt ta mig till jobbet och ännu mera sitta. Jobbade två dagar och sedan gav kroppen upp och jag blev hemma torsdag och fredag. Och då passar snön på att vräka ner! Samtidigt är jag ensam hemma. Fy bubblan, men envis som jag är hittar jag på ett sätt att få undan snön på farsukvisten samt öppna upp gången till soptunnan. Resten har hyresvärden fixat :) Kan inte annat än njuta av all snö. Det är så oerhört vackert och stilla förutom en traktor som passerar, fåglar som flyger omkring och ljudet från stora vägen. Då jag är en tänkare så självklart på promenaden far tankar i huvudet kring de sista dagarna. Veckan har verkligen varit lite "skum" på olika sätt. Många som kanske har upplevt konstiga saker, blivit väckt på natten eller något annat, och flera oberoende av varandra har vaknat samma tid på natten ( fått det berättat för mig av olika personer) . Ja nog har det stormat alltid... Både känslomässigt och i naturen med all snö.... Man känner sig kanske missförstådd, ensam eller så har andra konstiga känslor dykt upp i veckan. Så nu borde det väl vara en lugnare tid framöver och vi får njuta av ljuset och våren <3 Tomten är kvar än :) "Uträtta det möjliga istället för att prata om det omöjliga"  - okänd  

Bloggportal

Jag blev för en tid sedan tillfrågad om jag ville vara med på en ny bloggportal. Och jag följde min första känsla och svarade ja. Men oj vad klurigt det var, men nu har min blogg hamnat på den nya blogportalen http://delacay.com  Och jag beundrar den service och det kluriga svåra jobb som de på delacay.com möttes av att försöka få över min blogg till dem. Själv lyckades jag inte. Tack! Så alla ni som följer mig och fortfarande vill hänga med i min blogg, varmt välkomna att fortsätta. Min sida är densamma http://carinasphotolifestyle.se/ men ser annorlunda ut. Hoppas att ni vill hänga med!

Fem blogginlägg

Måndag, ny vecka och nya möjligheter! Dagarna rullar på som vanligt och nu är det dags för en ny vecka med nya utmaningar. I vanlig ordning startar jag veckan med några tillbakablickar från förra veckans blogginlägg och den här gången valde jag fem stycken.    Jag visade för er min favorit jacka som är en jeansjacka. Tipsade även om några snyggingar och ni hittar blogginlägget genom att klicka här <---   Jag hade ett grymt samarbete med Godisboxen då jag fick välja en valfri godisbox inför morsdag. Ni hittar blogginlägget genom att klicka här <---   Jag skrev ett djupare inlägg om positiva tankebanor som blev väldigt uppskattad. Ni hittar blogginlägget genom att klicka här <---   Att inreda hemmet med snygga böcker gillar jag och tipsade om några fina böcker. Ni hittar blogginlägget genom att klicka här <---   Jag tipsade om tre stycken svalkande tips för varma dagar och ni hittar blogginlägget genom att klicka här <--- Önskar er en bra start på nya veckan och vi ses senare mina finaste!   //PUSS  ♥

Bloggkärlek

Idag sprider jag en massa bloggkärlek! Jag har tillsammans med Linda Marie och ett gäng andra underbara bloggare hoppat på ett tåg där vi tillsammans sprider bloggkärlek. Idag exakt klockan 12:00 publicerar vi ett inlägg då vi tillsammans sprider bloggkärlek. Tyvärr finns det alldeles för mycket näthat i vår lilla värld och det är verkligen så himla hemskt. Därför är det bra att lyfta ämnet och sprida en massa kärlek. Nu kör vi!     Här är listan på alla grymma bloggare som sprider bloggkärlek idag:   Linda Marie Netti Katja Kamilla Carolina Therese Sanna Erika MajaMyra Junitjejen Marica Becka SaraMadeleine Jennifer Marit Sandra Anna Johanna Jenny Carro Anna Sofia   //PUSS  ♥

Tips på morsdag presenter

  This post contains adlinks from Adviral     Tavla / Vaser / Mobilskal / Bok / Tränings Tights   Snart är det morsdag! Den 27/5 är det en speciell dag för alla oss mammor och därför tipsar jag om några fina presenter. Mobilskalet från Ideal of Sweden, vaserna, tränings tightsen eller en personlig bok. Jag personligen vill ha allt och du hittar länkar under kollaget.   //PUSS  ♥

Att leva med innekaniner

För snart 1 år sedan tog jag och barnen beslutet att vi skulle skaffa oss två kaniner. Innan vi skaffade oss kaninerna beställde jag hem en stor kaninbur med två våningar i snygg design. Eftersom buren står i vardagsrummet så ville jag att buren ska passa in i inredningen och vara rymlig nog för två stycken kaniner.     Jag har en stor balkong så självklart kan jag ha kaninerna ute, men innekaniner som får vara med oss hela tiden blir mer sociala. Vi öppnar luckan på buren när vi är hemma så att dom kan skutta runt och vara med oss. Det finns två stycken kiss-lådor då den ena står i buren och den andra utanför.   Vart köpte vi kaninerna? Jag kollade på blocket efter privata uppfödare i flera dagar innan vi kontaktade en. Ville inte köpa kaniner från en djuraffär eftersom där är dom oftast skygga då ingen hinner kela med dom. Våra kaniner är uppfödda på en gård hos en familj med flera barn som hjälpte till att ta hand om kaninerna. Kaninmamman är en Vädurskanin och kaninpappan är en Rexkanin.    Här är en bild när kaninerna var runt 11 veckor gamla.   Under sommaren får kaninerna komma ut och skutta i gräset med sina selen på.   Men självklart finns det även nackdelar med att ha dom inne och ett exempel är när dom tuggade sönder mina växter i fönstret.   Då blir det ajabaja och faktiskt så lyssnar dom när jag säger ifrån. Problemlösningen blev: Nu har jag tunna, vita gardiner som släpper in ljus över hela fönstret när kaninerna är lösa så nu kan dom inte smyga upp i fönstret längre.   Jag har även kanin-säkrat hemmet med att dölja sladdar och andra farliga saker. Det som ni ser på bilden är dolt bakom gardiner så det är ingenting som är synligt.   Som sagt kaninerna blir mer sociala av att få vara med oss hela tiden och visste ni att kaniner är flockdjur? Därför valde vi två stycken så att dom har varandra när vi inte är hemma.   Det är även viktigt att respektera kaninerna när dom inte vill kela för då drar dom sig undan. Min son var väldigt mycket på dom i början och det minns kaninerna eftersom dom blir reserverade när han går fram till dom. Kaninerna har ett mycket bättre minne än vad man tror.   Annars är kaniner väldigt individuella djur och har sina egna personligheter.      Det var lite fakta om hur mitt liv är med mina kaniner och ni får gärna ställa frågor om ni undrar något?   //PUSS  ♥

Jag och Max

I helgen var jag hundvakt och då blev det en hel del promenader i det vackra vädret. Tog med mig systemkameran och passade på att även fotografera en hel del. Hunden heter Max och är otroligt snäll, mysig samt väldigt väluppfostrad. Han springer inte heller efter kaninerna utan har mestadels bara tittat på dom. Kaninerna har skuttat fram och nosat på Max några gånger då det har gått jättebra.      I söndags tog vi oss en promenad ner mot sjön och vädret var så underbart.     Jag försökte att ta några smygbilder på oss utan att någon skulle se för jag tycker att det är så pinsamt. Känns liksom så ego att ta bilder på sig själv men vad gör man för bloggen skull haha. Därför går jag till platser där det inte är så mycket folk som dyker upp vid sådana tillfällen.      Men när jag fotograferade Max kändes det inte pinsamt längre och då fick alla glo hur mycket dom ville.    Max njuter i solen.   Jag försökte att fotografera Max bland alla vitsippor och han blev en fin modell. Att fotografera ute i naturen är det roligaste då jag kan ta hur många bilder som helst. Under helgen måste jag rensa lite på datorn för jag har alldeles för många bilder just nu. Jag önskar er alla en härlig dag och vi ses lite senare igen mina finaste!   //PUSS  ♥

Inför Eurovision Song Contest 2018

Ikväll börjar första semifinalen i Eurovision Song Contest 2018. Jag har inte skrivit något om årets bidrag som jag annars alltid gör varje år. Det brukar alltid vara flera låtar som jag fastnar för men i år har jag knappt hunnit lyssna igenom alla bidrag förutom på en låt som jag spelar sönder just nu. Bidraget kommer ifrån Israel "Netta - TOY " och är en lite annorlunda låt. Det är en låt som fastnar i mitt huvud och jag älskar speciellt ”skaka rumpa rytm” som dyker upp mitt i låten. Jag la upp en video från youtube men den försvann när jag sparade inlägget. Därför fick det bli några bilder på Netta som framför Israels bidrag.     Annars finns det några till bra låtar som exempel Cyperns bidrag men jag kanske får en helt annan uppfattning under semifinalerna. Då hittar jag säkert mera favoriter inför lördagens final.  Jag ska inte kolla på semifinal 1 ikväll eftersom det blir för sent för mig så istället ska jag se det imorgon och likaså torsdagens semifinal 2 som jag ska se på fredag. Då kan även ungarna se finalerna för det vill dom gärna göra.   Här är två bilder från lördagens outfit och idag har jag på mig något liknade.   Är det någon annan som har lyssnat igenom bidragen inför Eurovision Song Contest 2018? Isåfall vad tycker ni?   //PUSS  ♥

Fem blogginlägg

Då var det måndag igen och en ny vecka att se fram emot. Men den här veckan består av endast fyra arbetsdagar för min del så snart är det helg igen. Som vanlig ordning startar jag den här nya veckan med att dela med mig av fem stycken blogginlägg från förra veckan.   Jag visade för er mina nya sneakers från Gant och ni hittar inlägget här <---   Jag hade ett samarbete med Poster Store då jag fick välja ut fyra valfria posters och tillhörande ramar. Ni hittar inlägget här <---   Jag hade ett DIY-projekt då jag visade för er före- och efterbilder på resultatet. Ni hittar inlägget här <---   Jag tipsade om ett färgat läppglans som samtidigt vårdar dina läppar. Du hittar inlägget här <---   Jag skrev ett djupt, personligt blogginlägg som blev väldigt uppskattad. Ni hittar inlägget här <---   Jag önskar er alla en härlig start på veckan och vi ses lite senare igen mina finaste!!   //PUSS  ♥

Det bästa för din själ

" I samarbete med verktygshandlarn " Att tillbringa tiden i skogen. Något som jag längtar väldigt mycket efter så är det när alla blåbär tittar fram. Jag älskar att vara ute i skogen för det är verkligen terapi för själen. Det är något som jag kan göra i flera timmar och hoppas att blåbär säsongen blir bra i år. Förra året var det jätte dåligt då jag blev så besviken.     Behovet som behövs i skogen. När jag är ute i skogen vill jag klä mig i plagg som har många fickor eftersom jag behöver ha med mig mobilen, läppbalsam, vatten, nycklar, påsar, tuggummi ja det blir några saker att utrymma i fickor.     En lösning på problemet. Lösningen blev ett par arbetsbyxor som är perfekta för en runda i skogen. Att byxorna även har en blå färg är perfekt eftersom blåbär sätter sina spår. Byxorna finns även i andra färger på hemsidan.     Därför tipsar jag om dessa arbetsbyxor från verktygshandlarn som är perfekta för en promenad i skogen, trädgårdsarbete eller byggjobb.     Nu längtar jag ännu mera till säsongen då alla blåbär och svampar ska börja växa i skogen. Jag personligen brukar mestadels plocka blåbär men är dålig på svampar. När jag levde med barnens far var vi ofta ute och plockade svamp. Senast var det samma helg han lämnade mig och det är ett sämre minne. Men jag minns även ett bra minne då vi hittade svampar överallt i skogen. Då jag blev som besatt och kunde verkligen inte sluta att plocka. Till och med barnens far fick dra mig därifrån och då är det illa. Att rensa svampar är mindre kul men självklart värt besväret för det finns inget godare än en svampmacka. Nu håller jag alla mina tår och naglar på att den här säsongen blir bra för jag vill proppa min frys med mycket blåbär så att vi klarar oss hela vintern.   //PUSS  ♥    

Att vara lat

Det är just vad jag har varit idag! Riktigt lat och det känns som att jag inte har gjort ett piss. Jo lite har jag gjort idag som att betala räkningar, deklarerat och fotograferat en hel del. Både inför samarbeten och mina nya vita byxor från Ellos. "  Adlink "     Jag fattar ingenting? Idag har tiden bara runnit iväg och alldeles strax ska jag börja med maten. Det ska bli en kycklinggryta med ris ifall ni undrar?   Vet ni vad jag lyssnar på just nu? Jag lyssnar på alla bidragen från Eurovision Song Contest 2018 via Spotify. Faktiskt så är det många bra låtar och ikväll ska jag kanske kolla på mina favoriter via YouTube. Jag har ännu inte hunnit titta på Solsidan filmen och funderar på att spara den till Valborg.      Jag måste tipsa er om en grym app! Ni har kanske märkt att jag lägger till stjärnor på många av mina bilder. Som i mitt kollage ovanför! Det gör jag via en app som heter LINE Camera som har mycket skoj för att piffa upp bilder. Tänkte att jag ville tipsa om den appen för den är verkligen grym.   Nu måste jag återgå här med mitt men ni får ha en fortsatt härlig helg och vi ses senare mina finaste!   //PUSS  ♥

Väldens sötaste mobilskal

En fluffy kanin skal som är verkligen löjligt söt. Men jag älskar löjligt söta saker och har en nyckelring som påminner om skalet. Den finns i flera färger men en ljusrosa hade passat mig bäst och skalet ser så himla mysig ut. Synd att det inte finns kvar för iPhone men hoppas att dom kommer åter i lager snart igen.    Bildkällor: fyndiq.se   Haha jag kan se framför mig mina kollegors reaktion om jag hade detta skal men jag är inte direkt blyg när det gäller löjliga saker. Nu kom jag på en till rolig syn! Tänk er när jag kommer gåendes bland folk med nyckelringen som föreställer en rosa kanin hängandes på min väska. Samtidigt som jag håller i min telefon med detta skal. Folk skulle uppfatta mig som barnslig men samtidigt ödmjuk tror jag. Varför har jag blivit såhär egentligen? Har det med åldern att göra eller har jag bara fått fnatt?   //PUSS  ♥

Förra veckans inlägg

Som vanlig ordning varje måndag så startar jag den nya veckan med några tillbakablickar från förra veckans blogginlägg. Den här gången valde jag att plocka ut sex stycken inlägg.   Jag tipsade om en mascara och en vattenfast eyeliner från Xlash och ni hittar inlägget genom att klicka här <---   Jag fyllde i en personlig tränings-lista som handlar om mig och min träning. Ni hittar inlägget genom att klicka här <--- Jag skrev ett djupt inlägg om " Ingen är som du " med ett vackert citat. Du hittar inlägget genom att klicka här <---   Jag hade ett samarbete med Nora NYC då jag fick välja ut ett par snygga solglasögon. Det blev många fina bilder och ni hittar inlägget genom att klicka här <---   Det blev extra många inlägg inom skönhet förra veckan då jag även tipsade om en vattenfast ögonbrynsskugga från Anastasia. Ni hittar inlägget genom att klicka här <---   Jag har blivit kär i tre stycken väskor i min favoritfärg ljusrosa. Därför gjorde en rolig grej med att ni fick välja ut eran favorit och väskan som fick flest röster var väska nummer 1! Stort grattis till Michael Kors och ni hittar inlägget genom att klicka här <--- Jag önskar er en grym start på den nya veckan och vi ses lite senare mina finaste!   //PUSS  ♥  

Sommarens solglasögon

” I samarbete med Nora NYC ”     För ett tag sedan fick jag hem ett par snygga solglasögon från Nora NYC och i helgen som var använde jag dom för första gången. Det var en härlig, solig och varm dag i lördags då jag var iväg på utflykt och självklart hade jag på mig dessa snygga solglasögon till en väldigt enkel outfit.      Jag valde ett par bästsäljare Nora NYC Beekman från deras sortiment i färgen guld/rosa med spegelglas.     Annars finns det mängder av olika modeller av solglasögon både för henne och honom på deras hemsida. Som flygare, kattöga, spegel, runda och fyrkant. Jag personligen passar bäst i flygare eller kattöga som jag oftast använder.      Jag är så himla nöjd över mina nya solglasögon och ska nästa gång matcha dom med något rosa i klädval.     Eftersom jag har väldigt mycket i rosa färger hemma hos mig så ska det inte vara något problem utan det gäller bara att göra det.     Min dotter är även väldigt förtjust i dessa solglasögon och hon har redan lånat dom av mig. Det får hon självklart fortsätta med om hon vill.      När solen skiner bär jag alltid solglasögon för annars kisar jag hela tiden. Jag gillar att solglasögonen har smala bågar och dom är väldigt bekväma att ha på sig.     Jag rekommenderar er att kika in hos Nora NYC om ni är ute efter ett par nya solglasögon nu till sommaren. ” I samarbete med Nora NYC ”   //PUSS ♥

Något blev fel

Ni som läste min blogg igår förmiddag såg att mitt inlägg såg konstigt ut. När jag upptäckte det så tog jag bort den för att fixa till den när jag kom hem på kvällen men det verkar vara något galet. Som ni ser så gjorde jag en print-screen på inlägget då ni ser hur galet det ser ut.    Nästan hela inlägget försvann och sitter ihop med ett kollage samt att alla kommentarer hamnade på själva inlägget. Det spelade ingen roll om hur mycket jag ändrade utan det blev lika illa varje gång vid förhandsvisningen. Tillslut gav jag upp och funderar på att skriva om hela inlägget en annan gång. Har jobbat med detta inlägg under en längre tid som handlar om min träning men läget är som det är.    Eftersom jag hade en dålig dag igår med mina blogginlägg så bjuder jag istället på några härliga vårbilder på dagens första inlägg. Längtar tills jag kan plocka fram mina rosa byxor och sandaler, sitta ute på balkongen med en smarrig smoothie och bara njuta av värmen.      Men en rolig sak hände igår trots allt! Jo igår kväll livesände Carl Kling från Interlaced Influencers genom Instagram för oss influencer och det var riktigt roligt. Han fick väldigt många bra och intressanta frågor som han svarade på och jag följde hela livesändingen. Hoppas att det blir fler gånger för det verkade väldigt uppskattat av alla som var med.  Jag önskar er alla en härlig dag och vi ses senare mina finaste!   //PUSS ♥

Maskeradkläder med roliga teman

”I samarbete med partykungen”   Det var evigheter sedan jag var på en fest med maskerad tema. Personligen älskar jag att klä ut mig och hade jag blivit bjuden på en fest med något roligt tema så hade jag gärna tackat ja till inbjudan. Jag har hittat den perfekta hemsidan som säljer mängder av maskeradkläder med olika teman. Då jag menar Partykungen som säljer massor av grymma maskeradkläder till låga priser. Klicka in hos dom för du kommer inte att bli besviken. Efter att jag har skrollat igenom deras breda sortiment har jag hittat tre stycken olika teman som jag fastande allra mest för.   Vi börjar med 90-tals tema! Baywatch och Spice Girls ger starka minnen och mina favoriter var Melanie Chisholm "Sporty Spice" och Geri Halliwell "Ginger Spice".    Sedan går vi över till 80-talet! Mycket neonfärger, benvärmare, fishnet strumpbyxor, hotpants, nättoppar och mycket mer.   Men ett tema som jag gillar allra mest är Glitter och Glamour! En härlig boa, glittriga klänningar, läckra stövlar och gärna en läcker ögonmask.    Kom just på ett roligt minne! Sist jag klädde ut mig var på Halloween för många år sedan innan jag blev mamma. Då jag, min dåvarande pojkvän och några kompisar åkte iväg på en kryssning. Då var jag utklädd till en djävul och hade på mig en kort röd kjol, korsett liknade svart linne, höga stövlar, horn på huvudet och en jättestor gaffel i handen. Jag hade målat pojkvännen röd i ansiktet med svart färg runt ögonen, han hade huggtänder och horn på huvudet då han också var en djävul. Vi hade det verkligen superkul hela kryssningen och vi var inte heller dom enda som var utklädda.  Men tillbaka till Partykungen! Självklart kommer jag att beställa maskeradkläder hos Partykungen i framtiden och det tycker jag också att du ska göra!   ”I samarbete med partykungen”   //PUSS ♥

En oplanerad dag

Snön kom tillbaka igår i rykande fart men i morse är allt borta igen. Vilken tur för jag höll nästan på att bli lite orolig ett tag.     God morgon finisar! Har ni också sovit gott? Här har vi sovit som grisar och hade inte barnen varit här hade jag mer än gärna legat kvar i sängen några timmar till. Inte för att sova utan hade bara tagit det lugnt. Nu när jag ser all disk från gårdagens fredagsmys så får jag liksom panik och måste ta tag i det. Men när allt är klart mår jag genast mycket bättre. Som sagt igår morse snöade det massor och det blev verkligen vinter på nytt men när jag kom hem från jobbet var all snö borta, solen sken och så var våren tillbaka igen. Snacka om aprilväder!     Bilderna som ni ser är från mitt kök och tyckte att det passade bra till en sådan här mysig lördag morgon. Jag vet att det ser extra rent ut men självklart valde jag bilder från dom finaste sidorna i köket. För vem vill se en massa disk, smuts på golvet, smutsprickar på alla ytor och världens smutsigaste spis.  Efter att ha stekt över 100 stycken pannkakor igår kväll så skiter jag i allt. Det får se ut som det gör efter mitt tycke.     Dagens planer? Inte ett skit! Jo tyvärr har jag en hel del att göra men vi har inte planerat något speciellt ännu. Hoppades på sol eftersom jag vill gå ut för att fotografera men det tar vi senare om det inte blir alltför mulet. //PUSS ♥

Mina sociala medier

Det var på tiden att jag sätter igång med att lyfta mina sociala medier via ett inlägg. Under påskhelgen när jag låg hemma sjuk så passade jag på att fixa till min design på bloggen. Ovanför min header finns det nu länkar till mina favoritsidor, en sida om mig och en sidan där jag har samlat ihop mina sociala medier. I det här inlägget är det mera text men ungefär såhär ser sidan ut just nu:   Här har jag länkat mina sociala medier där du även kan följa mig. Klicka på bilderna så kommer du direkt till vardera sida.     Min facebook-sida:   Bloglovin:   Instagram:     Twitter:   Google Plus   Jag skulle bli väldigt glad om ni börjar att följa mig på mina sidor!   Jag har ingen egen Youtube-kanal men en hel del tankar bakom det! En annan grej som jag tycker verkar väldigt roligt är att göra egna Youtube klipp. Läste nyss ett inlägg om spännande klipp på Youtube som var intressant att läsa. Personligen kollar jag ofta på olika videos via Youtube och blir så imponerad på folk som lägger ut väldigt bra videos som dom har gjort helt själva med proffsiga kameror. Som Vloggar och Youtube-kanaler. Många tjärnar mycket bra pengar på sina videos men för en som mig som aldrig har pratat framför en kamera krävs det många års träning. Men jag får se hur det blir i framtiden om videos någonsin skulle bli min grej? Annars kollar jag och barnen på många roliga klipp via Youtube som på roliga hundar, roliga katter eller när folk blir prankade. Som exempel kända YouTube-profilerna Jocke och Jonna! När jag kollar på deras klipp så tycker jag att det är roligast när Jocke prankar Jonna än tvärtom eftersom han fortsätter att driva med henne efteråt medan hon bara blir argare och argare på honom. Vi lyssnar även på mycket musik via Youtube då det nästan är roligare att både se videorna samtidigt som man lyssnar. Men andra ord jag älskar Youtube och det kommer jag aldrig ifrån.   //PUSS ♥

Funderingar på en heldag i Göteborg…

"I samarbete med gratiscasino"   Jag leker med tanken att planera en heldag tillsammans med ett par vänner i Göteborg. Det vore härligt att komma bort en helg men ännu är inget bestämt. Funderar lite på vad vi skulle kunna hitta på om jag åkte ner fredag kväll efter jobbet och hem på söndag morgon. Göteborg är en väldigt trevlig stad, särskilt nu när solen har börjat titta fram lite. Vi skulle så klart gå en vända längs avenyn och spana in butikerna lite. Om solen är framme skulle vi också kunna gå in på Trädgårdsföreningen och njuta av det efterlängtade solskenet i den trevliga parken.     Har hittat många nya bra restauranger som jag funderar på att besöka med. Exempelvis finns ett nytt Taco-ställe vid Linnéplatsen som heter Little Meats. Har fått superbra recensioner och ska vara ”the real deal”. På kvällen hade det varit roligt att festa till det lite och gå på Casino Cosmopol, Sveriges enda riktiga casino. Det hade varit jätteroligt att klä upp sig lite och spela, se kvällsunderhållningen och dricka några finöl. Där ska det finnas alla klassiska spel, som blackjack, roulette och poker. Sen har de också flera spelautomater om vi skulle bli sugna på att jaga efter jackpoten. Frågan är bara när vi skulle kunna åka.     Innan något datum är spikat skulle vi kunna ses och spela lite tillsammans hemma. Idag kan man ju till och med spela casino gratis då vissa spelsajter erbjuder free spins och andra välkomstbonusar. Det är ju faktiskt en fördel mot att spela på ett fysiskt casino, även om det kanske inte är riktigt lika glamoröst… Jag har också sett att det finns sidor där man kan spela black jack online gratis, det är ju ett klassiskt casinospel som nog de flesta av oss har provat på. Var länge sedan jag spelade, kan vara kul att prova igen. Har ni några tips på vad mer vi skulle kunna hitta på i Göteborg?    "I samarbete med gratiscasino"   //PUSS ♥

Netti tipsar - Sötaste kalendern

Jag har länge varit på jakt efter en kalender som är lagom liten och i rosa färg. På jobbet vill jag kunna ha den i fickan och därför behöver jag en i mindre modell. Nu har jag äntligen hittat den rätta!     Det var på jobbet jag upptäckte den då två kollegor har en varsin och blev tvungen att fråga vart dom har köpt sina.      Märket heter Tommy & Annika som är lätt att komma ihåg då man tänker på Pippi Långstrump. Jag fick veta att det är en kollegas pappa som har designat dom och så himla bra smak han har!     Det här är inget sponsrat inlägg ifall ni undrar?     Eftersom jag inte har tid att springa runt i affärer för att leta efter kalendern så klickade jag hem den från kalenderkungen.se. Färgen är rosé och matchar så himla fint ihop med min iPhone.      Kalendern finns i flera olika storlekar och i andra färger men just den här hittar ni genom att klicka här <---   Visst är min nya kalender söt?   //PUSS ♥

Förra veckans inlägg

Då är det dags för en ny vecka med nya utmaningar och här kommer det en liten resumé från förra veckans inlägg då jag har valt ut dom sex bästa. Då kör vi!   Jag delade mig mig av ett recept på en supergod smoothie med många fina bilder och ni hittar inlägget här <---   Jag skröt om min dotter som är så otroligt duktig på att teckna och visade några exempel. Ni hittar inlägget här <---   Jag visade för er mina finaste smycken som ska användas en hel del nu till våren. Ni hittar inlägget här <---   Jag skrev en personlig blogglista och ni hittar inlägget här <---   Jag har haft problem med kaninerna som gärna tuggar sönder blommorna i fönstret men visar för er om hur jag har löst problemet. Ni hittar inlägget här <---   Istället för våfflor delade jag med mig av ett recept på super goda amerikanska pannkakor med smarriga tillbehör. Ni hittar inlägget här <---   Hoppas att ni får en bra start på veckan och många av er har kanske påsklov den här veckan? Det har inte jag men blir istället långledig i fyra dagar och det känns helt underbart. Önskar er en härlig dag och vi ses senare mina finaste!   //PUSS ♥

Träning och matlagning

Herregud vilket svettigt träningspass det blev och just nu hinkar jag i mig en massa citronvatten medan jag varvar ner. Snart dags för matlagning men ville först kika in här för en liten uppdatering.    Två löjliga snapchat på mig bilder från i förmiddags.   God kväll finisar! Är allt bra med er? För mig är det toppen och kom hem här strax efter klockan 16 då jag bytte direkt om till träningskläder för att köra ett litet träningspass. Körde ett kort och intensivt pass genom hela kroppen i cirka 25 minuter och sedan dansade jag zumba via youtube i cirka 20 minuter och det fick räcka. Men det blev lite längre än vad jag hade räknat med och är helt svettig just nu. Känns riktigt härligt! Nu har jag nedvarvning och passar på att blogga lite innan det är det är dags för annat. Ska alldeles strax laga middag men måste nog stoppa i mig något litet innan dess för maten kommer att ta nästan två timmar att laga. Ska inte laga något avancerat utan det som tar längst tid för mig är allt som ska hackas.     Vet ni vad? Nu har jag äntligen fått tag i en planka som jag nämnde för er för snart två månader sedan att jag ville ha. Det ska bli ett DIY-projekt till mitt badrum som ni kanske redan anar vad det ska bli? Men ska fota det när allt är klart då ni får se resultatet i ett annat inlägg. Nu måste jag återgå här för jag har mycket att göra men önskar er en mysig lördag kväll och vi ses senare mina finaste!    //PUSS   ♥

Veckans inlägg

  Här kommer en sammanfattning om förra veckans inlägg då jag har plockat ut dom bästa. Kan inte välja alla för då blir det alldeles för många.   Jag visade upp en brun utan sol ansiktsmask från Vita Liberata som är en gåva från nya bloggportalen Delacay. Inlägget finns på även på bloggportalens första sida och du hittar inlägget här <---   Jag visade för er mina nya gardiner från Jotex som jag blev väldigt nöjd över. Ni hittar inlägget här <---   Jag skrev ett djupare inlägg om att byta tankesätt för att bli mer lycklig. Detta inlägg hamnade också på första sidan och ni hittar inlägget här <---   Jag tipsade om ett läppstift som sitter extra länge och ni hittar inlägget här <---   Jag hade ett samarbete med Fairlån och ni hittar inlägget här <---   Jag visade några härliga tillbakablickar från ett år tillbaka och det var jag inte ensam om den dagen. Det visade sig att även två andra bloggare hade skrivit liknade inlägg då vi var tre stycken som tänkte likadant. Lite roligt faktiskt och ni hittar inlägget här <---   Hade fått förfrågningar om mitt rosa set från Puma x Kenza kollektionen och lyfte det i ett inlägg. Ni hittar inlägget här <---   Sist men inte minst blev det ett personligt inlägg om mitt kök och ni hittar inlägget här <---   //PUSS   ♥

Underbara sol

Idag blev det även en härlig sovmorgon då jag låg och drog mig i en timme i sängen tills jag blev kaffesugen. Satt sedan och läste en massa bloggar medan jag åt frukost. Tösen hade en kompis hos sig över natten och jag väckte dom klockan 12. Snacka om sömntutor!    Såhär såg jag ut idag och solglasögonen fick åka på.   Solen sken så underbart och jag bytte om till träningskläder för att bege mig ut på en powerwalk i en timme. Helt underbart!   Kunde inte låta bli att fota några bilder under promenaden.   Tog en sväng ner mot hamnen och jag var inte ensam då det var många som var ute och promenerade.    Solen sken helt underbart och vad skumt det blev med den högra bilden. Ser ut som ett ufo under solen.   Usch jag känner mig så himla blek i ansiktet och ska färga ögonbrynen och ögonfransarna ikväll för då ser jag mycket piggare ut. Ska även ta ett bad med hårinpackning från Maria Nila och sätta i lite nytt löshår efter att håret har torkat. Sedan är jag redo inför en ny arbetsvecka som börjar imorgon. Men innan dess ska vi steka några hamburgare och det ska bli så himla gott!   Hoppas att även ni har haft en bra dag och vi ses lite senare mina finaste!   //PUSS   ♥

Härliga tillbakablickar

För nästan exakt ett år sedan fanns det ingen snö hos mig och isen på sjön var nästan helt borta. Det var en lördag, mitt på dagen då jag och barnen tog oss en cykeltur ner mot sjön för att njuta av det vackra vädret. Solen sken och temperaturen låg på några plusgrader. Det var helt underbart minns jag!     Systemkameran fick även följa med oss då jag lyckades fånga några vackra bilder.     Motljuset gjorde att det såg mörkare ut än i verkligheten men samtidigt gillar jag bilderna enormt mycket.     Jag minns också att bara ett par veckor efter denna helg cyklade vi dit igen med vårjackor på oss och en väska full med fika. Tyvärr är det ännu för halt just nu men längtar till den dagen vi kan göra om denna härliga utflykt.      Förra årets första köp inför våren var en rosa tröja med volanger på ärmarna som blev väldigt välanvänd. Självklart ska den bli lika välanvänd även kommande vår.     Det var några härliga tillbakablickar från drygt ett år tillbaka och jag tror att ni redan har förstått om hur mycket jag längtar till våren.   Nu på morgonen när jag klev in på bussen trodde jag nästan att klockan var en timme mer än vad den var eftersom det var så ljust ute. Var tvungen att dubbelkolla på klockan men det var samma tid som annars. Idag är det inte mulet för en gångs skull och därför är det ovanligt ljust. Riktigt härligt och igår efter jobbet sken även solen då jag passade på att njuta undertiden jag väntade på bussen.  Nu är det inte heller många veckor kvar tills vi ställer fram klockan till sommartider och då blir det ännu ljusare. Min klocka i vardagsrummet behöver jag däremot inte ställa fram för den har varit på sommartider hela vintern lång.    Önskar er alla en härlig dag och vi ses snart igen mina finaste!   //PUSS ♥

Vakna med en solkysst look

"Inlägget innehåller affiliatelänkar"   Förra veckan fin jag hem en jättefin gåva från bloggportalen Delacay.     Det är en ansiktsmask från märket Vita Liberata som ska användas under natten och ger intensiv återfuktning samt en solkysst look. Perfekt att vakna med lite färg i ansiktet varje morgon.     Annars kan jag inte använda brun utan sol i ansiktet eftersom det ger mig finnar men det ska bli spännande om den här funkar för mig.     Jag tycker även att förpackningen är så himla fin och tusen tack Anne och Jennie!     Jag har även en brun utan sol mousse från märket Cocoa Brown som jag endast använder på kroppen och nu till våren ska jag kombinera denna mask med brun utan sol mousse och självklart ska jag återkomma med recensioner. Du hittar denna mask genom att klicka här <---   //PUSS ♥

Facebook sida för blogg

Nu har jag äntligen ändrat min bild som jag har på min Facebook sida. Den här bilden känns mer som jag med den rosa klänningen och rosa rosor. Jag tog hur många bilder som helst men som vanligt blir aldrig bilderna bra när jag kollar i kameran. Därför ser det ut som att jag sover på alla bilder.         Den här headern skapade jag via befunky som är ett gratisprogram där man kan välja mellan många olika designer. Jag brukar bara göra kollage via den sidan men det finns även mycket mer som man kan göra. Annars använder jag gratisprogrammet Picasa när jag gör en nya header till bloggen och funderar på att göra en helt ny header igen med en annan bild. Har haft samma bild så himla länge och därför är det på tiden med några förändringar.   Men nu tillbaka till min Facebook sida! På senaste tiden har jag inte varit så aktiv på min Facebook sida för min blogg men ska komma igång igen. Ni hittar mig här <--- om ni vill följa mig där?   //PUSS ♥

Kaniner med rosetter

Visst hade kaninerna varit söta med rosetter vid sina öron? Som ni ser så är det inte på riktigt utan har bara lagt till några stickers från en rolig app. Älskar att leka med bilder och det finns så himla många roliga appar att hitta nuförtiden. ”Jojo och Sessi ser nästan ut som två påskharar”   Just nu vill kaninerna komma ut ur buren för dom är så sugna på att skutta runt. Ska alldeles strax släppa ut dom men först ska jag dricka upp mitt te.     Igår kväll gjorde jag en sak i hemmet och är så himla nöjd över resultatet. Vill inte ännu avslöja om vad det är utan återkommer stället med bilder. Jag kan aldrig få nog med att greja i hemmet för det är bland det roligaste som finns. Nu ska jag återgå här men ni får ha en mysig dag och vi ses senare mina finisar!   //PUSS ♥

Äntligen hemma och mina favoriter från melodifestivalen 2018

Det är verkligen härligt att komma hem och veta att jag inte ska gå upp tidigt varken imorgon eller i övermorgon. Den här helgen ska jag spendera hemma med kaninerna och ska även passa på att greja hemma. Har även en hel del jobb med bloggen eftersom jag inte hann med så mycket under kvällarna den här veckan. "En bild på mig med vinterns favorit tröja och en bild på en smörgåstårta som bjöds på jobbet inte för så längesedan".   I morgon är det som sagt melodifestivalen finalen som jag självklart ska se. Inte för att jag hejar på någon speciell artist utan tycker bara att det är kul eftersom det är en tradition för mig varje år. Om jag hinner ikväll så ska jag tjuvkika på några bidrag från övriga länder via youtube eftersom några länder är redan klara med sina finalister. Annars gillar jag Mendez, Margaret och John Lundvik men självklart kommer inte någon av dom vinna tävlingen. Min mamma tittade på Polens melodifestival final förra veckan via en polsk TV-kanal som hon har och då hade dom Måns Zelmerlöw som gästartist. Sverige köpte ju in polskan Margaret till våran tävling så kanske är det därför dom valde en svensk artist till deras final? Men det ska iallafall bli spännande imorgon och jag brukar för det mest se fram emot Eurovision song Contest oavsett vilken svensk låt som vinner. Ska ni titta på melodifestivalen imorgon?   //PUSS ♥

bildlista!

BESKRIV MED BILDER   En bild som gör mig lycklig En bild som gör mig ledsen En bild som gör mig arg En bild som får mig att skratta En bild på en person jag inte umgås med längre En bild på en person som jag saknar En bild som jag kommer titta tillbaka på när jag är äldre En bild som jag är extra nöjd över En bild som beskriver mig som bäst En bild på en plats jag saknar

En helg på landet.... loppisdrömmar

Jag har verkligen behövt en helg på landet nu...  känns helt fantastiskt att vara där ute...  Samtidigt är man lite stressad.  Nu måste vi verkligen ta tag i en hel del saker där...  På onsdag kommer det ut en som ska titta på vårt tak...  Taket är det första som ska bytas men vi har en hel lista med åtgärder som i princip måste fixas... Men taket och måla om alla husen är det första som måste ske ganska omgående...  Så det tar vi tag i nu... Hoppas de kan komma igång med taket snabbt, vill bara ha det fixat direkt... Sedan måste vi installera en luftvärmepump, heter det så? Men det har varit en underbar helg.  Krattat massa löv och eldat, och fixat i ordning i boden...  Jag ska nämligen börja ha loppis på landet...  Det är lite min dröm, och vi har ju så mycket som vi inte behöver... Så mysigt att ha en liten loppis och bjuda på kaffe, kanske lära känna lite nya människor och så... Har ni vägarna förbi Yxlan under våren och sommaren kan ni ju titta förbi:)  

Måndagen är här!

Hej på er kära läsare! En ny vecka är här och det är den första jobbveckan för mig sedan jag drog till Thailand! Hittade en liten härlig lista på min vän Platins blogg  som jag lånade...   Bästa i förra veckan: Det bästa med förra veckan va att jag i början av den va i Thailand. Gud så jag längtar tillbaka. Men en sak som också va skönt va att få läkarvård och behandling för mina njurar. och min nya frisyr såklart! Sämsta i förra veckan: Smärtan från mina njurar och att åka hem till Sverige, buhu! I veckan ser jag fram emot: Att få jobba och gå på lite härliga bloggevent! Nu känns det ju som att allting drar igång igen och att våren är här <3 Dessutom ska vi till landet i helgen och det ska bli så skönt! I veckan ser jag inte fram emot: Tröttheten som min medicin för med sig... jag har inte lika ont i njurarna men är så otroligt trött! Måndagens planer: Jobba, jobba, jobba och sen sova. som sagt är jag otroligt trött. Men samtidigt är det så härligt att vara tillbaka på jobb. vi ska planera in massa härliga föreläsningar och event.

Lista aldrig/alltid

Vad skulle du aldrig… Äta? Hund, eller något annat sällskapsdjur. Dricka? vodka med fanta exotic... minnen =S Skoja om? övergrepp mot barn, barn generellt. Vilja uppleva? att se Ava skadad eller sårad. Kunna arbeta med? Jag skulle nog kunna arbeta med det mesta. jag tror dock inte att jag skulle trivas så bra på ett understimulerande jobb, jag behöver mycket att göra och uppgifter att lösa. Säga nej till? En resa! Googla? Jag googlar nog det mesta, ha ha Blogga om? Väldigt privata saker. jag delar det mesta, men jag har också endel hemlisar för er!     Vad hittar man alltid/ofta… På ditt skrivbord? en kaffekopp och post-itlappar... överallt! Under din säng? leksaker... I din jackficka? 4 hål... Bakom din kylskåpsdörr? redbull och jordgubbar Vid sidan av ditt handfat? loelles oljor, Solution By Victus produkter i din väska? leksaker, "vackra" stenar, mobil, nycklar, plånbok Framför näsan på dig? Ava? I dina tankar? Det måste bli Ava, robin och resor som flyger omkring i mitt huvud just nu.

Testar något nytt

Hejsan, Mitt första blogginlägg här på denna plattform. Vi får se om hur det går att få vara här. Jag har tidigare haft wordpress när det gäller hemsida och det var mycket uppdateringar av widgetar bland annat. Jag är en person som gillar att skriva och få vara kreativ, inte uppdatera en hel del saker. Jag ser redan att det är en hel del som är rött för problem, gult för att förbättra och grönt för bra resultat. Redan här känner jag mig styrd av att följa ett visst mönster i det jag gör. Jag provar och ser vad som sker, för hur det än är så är det väldigt trevligt att lära sig nya saker :D Jag gillar personlig utveckling, jag lär mig en hel del när jag utvecklas och när andra gör det i min närvaro. Det är på så många plan som det sker förändringar nu i mitt liv. Jag personligen har haft utrensningar i olika former, jag rensar i hyllor, garderober, pärmar och mer där till. Vi har just nu tagit bort Tv-kanalerna för att byta från parabol (vi har inte kunnat ha några andra valmöjligheter) till fiberkabel i slutet av detta året. Intressant att se vad som sker under det närmaste månaderna utan tv-program som sker i sändning och att inte kunna sappa mellan kanalerna. En utmaning och även en utveckling kommer det att bli. Imorgon blir en ny dag med nya möjligheter och det ser jag fram emot :D

Translate »