mars 7, 2021
Att spara ihop till semesterkassan

Att spara ihop till semesterkassan

Samarbete med payup.se

Nu är det högtid att börja spara ihop till semesterkassan för få en stressfri sommar. För under sommaren så tenderar det att gå åt mer pengar då vi gör mer aktiviteter som kostar.


Äntligen är januari  årets fattigaste månad över och vi kan sätta standarden för det kommande året och semestern. Men hur ska man tänka när man vill få ihop en bra budget inför sommaren? Snart så kommer februari lönen och det är helt klart värt att lägga undan en del pengar till semesterkassan.

Ett ekonomiskt tips som används av många storsparare att betala sig själv, dvs sätta undan pengar till olika sparande direkt efter att man betalt alla fasta kostnader. Att spara det som blir över brukar bli betydligt mindre summa än om man gör så här. 

Men hur kan man dryga ut semesterkassan?

Här kommer några bra tips!

  • Gör en budget över dina inkomster och utgifter
  • Se över dina vardagsutgifter, lunch, energidryck etc
  • Planera din resa i tid för få bättre pris
  • Börja handla med kreditkort som ger bonus på köp
  • Samla dyra lån och krediter

Ungefär var 3:e svensk sparar minst 2000 kr månad inför semestern så börjar du nu i februari så har du 10 000 kr extra sparat. För få mer pengar över kan du se över din privatekonomi här.

Spendera semesterkassan med eftertanke 

Väl på semestern är det så att vi ofta spenderar mer pengar än vi behöver, många gånger beror det på att vi blir bekväma samt att vi inte planerar i god tid. Ett bra och spännande ekonomiskt tips är att höra sig för runt med vänner som kanske har ett sommarstuga och du kanske har en båt, eller kanot och se om ni kan byta med varandra en vecka eller så.

Undvik handla dryck i farten och picknick, att handla från convenience butik brukar alltid bli mer dyrt än vad man trott. Se istället tid att handla hem dryck och investera i en minikylskåp som du diskret kan ha din medhavda nyttiga lunch och dryck. Vi talar från oss själva när vi säger att här kommer du spara in rejält med pengar i sommar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *