januari 17, 2021
Att investera i homestyling det är oftast värt vid försäljning

Att investera i homestyling det är oftast värt vid försäljning

Samarbete med ucfritt.nu

Ska du sälja ditt hem och undrar om du ska investera i att anlita en professionell homestyling? Kanske är det så att du behöver ta ett lån för att få råd med det. Men vad kan man räkna med att få ut av en homestyling?

Homestaging/homestyling är en typ av dekoration metod som görs för att lyfta fram ditt hem inför en försäljning för att trissa upp värdet.  Det hjälper potentiella köpare att lättare kunna föreställa sig att flytta in och bo där. Du kan enkelt göra det själv.  

Studier visar att ungefär 49 % av köpare tycker att hur homestaging påverkar hur dom ser hemmet och cirka 77 % säger att det gör det lättare för dom att visualisera fastigheten som deras egen. Att styla om hemmet brukar i snitt höja värdet mellan 6% och 10%, och 39% noterar att det avsevärt minskar den totala tiden ditt hem är ute för försäljning.Många människor brukar ta ett lån utan UC för att komplettera med inredning, måla om väggar, byta ut saker som är slitna och det brukar löna sig. Utöver det brukar de flesta anlita en Professionell inredare. Det kan många gånger vara värt att göra det, dom kommer i olika prisklasser och kan förbereda ditt hem inför en försäljning.  

Väljer du att styla dig egna hem så lägg fokus på det viktigaste, vardagsrum, sovrum och kök är dom rummen som spekulanter kikar mest på. Dessa rum bör du fokusera mest på när du arrangerar ett hem. Oroa dig inte så mycket för de rum som har mindre inflytande, till exempel gästsovrum, barnrum och gästbadrum.

Viktigt är att du behöver ta bort alla personliga saker. Ta bort all sakerna som antyder att hemmet tillhör säljaren bör plockas undan.

Börja med att ta bort personliga foton, se till att ta ner både inramade bilder på väggar och ytor och allt som hänger i ditt kylskåp. Förvara kläder förvarade och utom synhåll, och rensa badrumsbänkar för personliga föremål, som tandborstar.

Inför en homestaging är det ett utmärkt tillfälle att få tid att rensa ut alla onödiga saker. Ju mindre oreda desto bättre. Många som går på en visning kan även vilja se i garderob för se hur gott det är med förvaring.

Måla väggar i ljus färg, vitt säljer, måla om väggar till vitt eller i ljusa kulörer. Läs gärna online om vad Feng shui och följ dessa tips, ditt hem bör ha en balans. 

I dom flesta fall är det värt pengarna som en homestage kostar och ge bra utdelning vid försäljning! Många gånger när vi bor i våra hem i så många år blir vi hemmablinda och det är därför vi ofta behöver hjälp utifrån. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *